Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria, investiții majore pentru a-și spori suveranitatea energetică: inagurează o nouă centrală solară de 48 MW

xinhuanet.com
panouri solare

O nouă centrală solară de 48 de megawați (MW) a fost inaugurată la Kiskunhalas, în Ungaria, unde se planifică și un proiect geotermal. Securitatea energetică a Ungariei se bazează pe sursele regenerabile și pe energia nucleară, a subliniat ministrul Energiei, scrie ceenergynews.com.

Luând cuvântul la inaugurarea noii centrale solare din Kiskunhalas, situată în sudul țării, ministrul a subliniat că, din cauza fluctuației prețurilor la electricitate și gaze, Ungaria își aliniază strategic viitorul cu energia regenerabilă și nucleară.

Noua centrală solară, cu o capacitate de 48 MW, este finanțată în întregime de grupul Phlegon. Se preconizează că aceasta va acoperi cererea anuală de energie electrică a peste 34.000 de gospodării, producând 85,5 gigawați-oră (GWh) de energie electrică anual și evitând 22,9 mii de tone de emisii de CO2. Locația strategică din partea de sud a Ungariei asigură cu 10% mai multe ore de soare decât media națională, se arată în comunicatul de presă al ministerului, menționând că există deja planuri pentru o centrală geotermală în zonă.

Ce capacitate de enrgie solară are Ungaria în prezent

Ministrul a subliniat că Ungaria a făcut recent investiții semnificative pentru a-și spori suveranitatea energetică. El a arătat că Ungaria are în prezent o capacitate totală de 5.600 MW de energie solară, cu 1.600 MW de capacitate nouă adăugată numai anul trecut.

Guvernul se așteaptă ca, până în 2030, numărul panourilor solare din gospodării să depășească 300.000. Subliniind importanța stocării energiei, ministrul a evidențiat stocarea bateriilor și a prezis apariția Ungariei ca jucător important în producția de baterii, sprijinind atât industria auto, cât și centralele solare. El a reafirmat sprijinul guvernului ungar pentru dezvoltarea în continuare a energiei verzi, durabile și a stocării energiei.

Pe lângă energia solară, Ungaria mizează pe energia nucleară cu centralele Paks 1 și Paks 2, care se așteaptă să producă jumătate din necesarul de energie al țării în anii 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.