Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria pune degetul pe rană: Migrația ilegală duce la creșterea amenințării teroriste în Europa

peter szijjarto

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a evocat joi existenţa unei "relaţii de cauzalitate" între migraţia ilegală, ameninţarea în creştere a terorismului şi violenţa bazată pe extremism religios în Europa, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Comentând în legătură cu reuniunea miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Szijjarto a afirmat pe Facebook că a propus ca şefii diplomaţiilor din Uniune să discute modalităţi de a opri migraţia în afara graniţelor blocului, cât mai curând posibil.

El a propus de asemenea organizarea unei dezbateri asupra pachetului Comisiei Europene privind migraţia, despre care a apreciat că încurajează oamenii să se gândească să pornească spre Europa.

În opinia lui Szijjarto, cotele obligatorii de primire de migranţi pe care, a insistat el, CE şi "birocraţii de la Bruxelles" vor să le menţină, ar trebui eliminate imediat de pe agendă, având în vedere că, atât timp cât ele rămân pe agenda Bruxelles-ului, sute de mii de migranţi vor considera că este sigur să plece la drum cu destinaţia Europa.

Ministrul de externe ungar a adăugat că, dacă fluxurile migratorii nu vor fi oprite, va fi imposibil să se pună capăt răspândirii terorismului şi violenţei în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.