Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria s-a retras de la Eurovision: Motivele sunt absolut halucinante pentru unii

madonna eurovision

Ungaria își va trimite niciun reprezentant la ediția 2020 a concursului Eurovision, oficialii de la Budapesta limitându-se să nu ofere nicio explicație oficială pentru decizia luată, în timp ce discursurile homofobe au devenit tot mai intense, arată The Guardian, potrivit Mediafax.

Multe voci susțin că decizia a fost determinată de faptul că evenimentul este considerat ”prea gay” pentru gustul guvernului de dreapta de la Budapesta și pentru cei care conduc organele de presă de stat.

Cu toate că oficialitățile nu au justificat în niciun fel retragerea Budapestei de la Eurovision, decizia a fost luată într-un moment în care se constată o amplificare a retoricii homofobe în Ungaria. Primul Ministru Viktor Orban a formulat poziții împotriva imigrației și a lansat o campanie ”În primul rând familia” pentru sprijinirea familiilor tradiționale și stimularea natalității.

Pe parcursul anului purtătorul de cuvânt al Parlamentului Maghiar a comparat adopțiile pentru cuplurile de același sex cu pedofilia, iar un jurnalist tv a vorbit despre Eurovision ca o ”flotilă homosexuală” arătându-se încântat că retragerea țării sale din competiție ar putea avea un efect benefic asupra sănătății mentale a națiunii. ”Mulți tineri credeau că așa ceva se potrivește minorilor, dar acest eveniment distruge gustul publicului cu travestiți care urlă și femei cu barbă”, a insistat András Bencsik, care editează o revistă pro-guvernamentală și apare în mod curent în calitate de comentator în programele Televiziunii publice.

Citește și: Bombă de presă! O cunoscută jurnalistă, angajată de Guvernul Orban

”În loc să participăm la Concursul Muzical Eurovision, în 2020, vom sprijini direct produsele de valoare create de talentele din muzica pop maghiară”, a explicat un reprezentant al Televiziunii de Stat de la Budapesta.

Guvernul lui Orban nu a folosit retorica homofobă explicită dar în ultimul an, reprezentanți ai partidului de guvernământ, Fidesz, au formulat poziții prin care solicitau boicotarea produselor care folosesc în campaniile de publicitate imagini ale cuplurilor gay,

The European Broadcasting Union, instituția care organizează concursul, a arătat că ”nu este ceva ieșit din comun ca una dintre țările participante să ia o pauză”, EBU a menționat că Ungaria a avut mai mulți ani în care a lipsit din competiție. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.