Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se revoltă împotriva UE: Care sunt acuzele de la Budapesta

Viktor Orban

Atitudinea Uniunii Europene faţă de criză migraţiei este dezamăgitoare şi, în pofida consecinţelor evidente ale imigraţiei ilegale, blocul comunitar continuă să caute modalităţi de a aduce şi mai mulţi migranţi în Europa, a declarat luni agenţiei MTI ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Exprimându-se în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe (CAE), desfăşurată la Luxemburg, şeful diplomaţiei ungare a mai apreciat că UE trebuie să renunţe la actuala abordare privind criza migraţiei şi să înceteze 'trimiterea de invitaţii migranţilor', care îşi riscă viaţa în călătorii periculoase către Europa. Consecinţele 'factorilor stimulatori' pentru migraţie sunt evidente, a continuat Szijjarto, dând exemplul ultimei relatări despre dispariţia a circa 400 de migranţi ale căror ambarcaţiuni este posibil să se fi scufundat în Marea Mediterană. În opinia ministrului ungar de externe, principala preocupare a UE ar trebui să fie găsirea de soluţii pentru a reduce presiunea migratorie la frontierele sale externe.

Înaintea revizuirii regulamentului de la Dublin (ce reglementează politica europeană în materie de azil), UE trebuie să consolideze sistemul Schengen, a continuat Szijjarto, amintind de propunerea premierului Viktor Orban conţinută în planul privind un aşa-numit 'Schengen 2.0'. În această propunere se menţionează posibilitatea ca agenţia europeană Frontex să-şi asume direct protecţia frontierei unei ţări care nu mai este capabilă se se achite de această sarcină, ţară care, conform propunerii Budapestei, ar putea fi suspendată din spaţiul european de liberă circulaţie dacă nici intervenţia Frontex nu ar permite protejarea respectivei frontiere externe a spaţiului Schengen. În declaraţia dată luni, Peter Szijjarto a reafirmat că guvernul ungar respinge orice cote obligatorii de refugiaţi şi dezaprobă de asemenea ideea că migranţii extracomunitari ar putea fi o soluţie pentru rezolvarea problemei demografice şi a deficitului de forţă de muncă în Europa, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.