Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria ține la cetățenii săi: Guvernul cumpără 5 milioane de doze de vaccin chinezesc Sinopharm

the telegraph
Viktor Orban

Ungaria a ajuns la un acord pentru achiziţionarea a 5 milioane de doze de vaccin chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19, a anunţat vineri pe pagina sa de Facebook ministrul de externe Peter Szijjarto, relatează Reuters.

Szijjarto a spus că dozele care vor fi livrate pe parcursul unei perioade de patru luni vor permite Ungariei să inoculeze 2,5 milioane de persoane, circa un sfert din populaţia sa. Acest lucru ar putea duce la relaxarea înainte de termen a restricţiilor împotriva răspândirii coronavirusului, a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Ungaria, care a devenit săptămâna trecută primul stat membru al Uniunii Europene care a cumpărat vaccinul rusesc Sputnik V, a fost, de asemenea, vineri, primul stat din UE care a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19.

Prim-ministrul Viktor Orban anunţase anterior în cursul zilei că un acord privind achiziţia vaccinului ar putea fi încheiat în curând. Orban a mai spus că personal va alege vaccinul chinezesc, întrucât în el are cea mai mare încredere.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

"Astăzi, OGYEI (autoritatea ungară pentru medicamente) a emis aprobarea de a utiliza şi vaccinul Sinopharm, aşa că după Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi vaccinul rusesc Sputnik, putem conta şi pe vaccinul Sinopharm", a declarat în cadrul unui briefing Cecilia Muller, şefa Direcţiei de sănătate publică din Ungaria.

Ungaria, care de multe ori a urmat propriul drum în politicile sale economică şi privind migraţia în cadrul UE, a optat pentru achiziţionarea de vaccinuri din Rusia şi China pentru a accelera campania de vaccinare.

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’

În ţara cu aproape 10 milioane de locuitori, în total 364.909 de persoane au fost infectate până acum cu COVID-19, iar 12.374 au murit de noul coronavirus, potrivit datelor guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.