Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria zice că e în RĂZBOI: Pe cine acuză de ATAC FRONTAL

ungaria-steag

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă ţara prin intermediul organizaţiilor sale neguvernamentale şi al birocraţilor Uniunii Europene, a declarat vicepreşedintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Gergely Gulyas a afirmat că acuzaţiile lansate de George Soros potrivit cărora ar exista o campanie guvernamentală ungară împotriva sa 'sunt lipsite de substanţă' şi a adăugat că miliardarul american şi Uniunea Europeană promovează aceeaşi agendă pro-migranţi.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Oficialul ungar a respins totodată acuzaţiile formulate de Soros şi anume că Budapesta 'alimentează sentimentul antimusulman şi foloseşte măsuri antisemite care amintesc de anii '30', scrie agerpres.ro.

Miliardarul american George Soros a vorbit pentru prima dată, luni, despre o campanie guvernamentală ungară împotriva sa, afirmând într-o declaraţie că atacurile conţin 'minciuni şi distorsiuni' şi au fost concepute pentru a crea un fals inamic extern.

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

Totodată, el a respins cele şapte întrebări puse în cadrul unei 'consultări naţionale' organizate de guvernul Orban, potrivit căruia Soros doreşte să aducă un milion de migranţi pe an în Europa, să-i forţeze să se stabilească în ţările UE şi ca pentru fiecare migrant să fie plătite mii de euro.

'Este o tragedie pentru Ungaria că guvernul său încearcă să rămână la putere prin inducerea în eroare a populaţiei', a declarat Soros într-un interviu publicat luni de Financial Times, relatează MTI.

Citește și: Revoluție în comerțul online: Ce profit uriaș le-a adus cel mai mare eveniment de shopping din an celor de la eMAG .

Soros, care s-a născut în Ungaria, a declarat pentru acest ziar că până acum s-a abţinut să răspundă public 'atacurilor' premierului ungar Viktor Orban, însă a simţit că este momentul să vorbească pentru că se teme pentru siguranţa grupurilor civile pe care le finanţează.

'Oficiali guvernamentali ungari susţin de asemenea în mod fals că George Soros controlează procesul decizional al Uniunii Europene', se arată într-un comunicat postat pe site-ul lui Soros, www.georgesoros.com, care denunţă campania guvernamentală ungară lansată împotriva miliardarului american.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

'De fapt, deciziile privind modul de abordare a crizei migranţilor sunt luate de statele membre şi de instituţiile UE, inclusiv de guvernul ungar', se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.