Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unii cu războiul, alții cu corectitudinea politică: Primarul din Liov, cenzurat de Facebook pentru că i-a numit pe ruși 'muscali'

Andriy Sadovyi primar liov

Primarul orașului Liov, din vestul Ucrainei, devenit refugiu pentru mulți dintre ucrainenii fugiți din zonele ocupate de ruși, anunță că a fost cenzurat de Facebook pentru că s-a referit la ruși cu termenul „muscali”.

„Dimineață au existat probleme cu accesul la site-ul primăriei. Acum am primit plângeri cu privire la două dintre postările mele pe Facebook, unde am folosit cuvântul 'muscal'. Muscalul nu vrea să fie numit 'muscal'. Dar noi știm că lucrurilor trebuie să li se spună pe nume”, scrie primarul Andriy Sadovyi pe canalul său de Telegram.

Muscal este o denumire istorică utilizată pentru locuitorii Marelui Ducat al Moscovei între secolele al XII-lea și al XVIII-lea. Astăzi acest cuvânt a devenit o insultă etnică cu referire la rușii din Rusia, fiind folosit în Ucraina, Belarus și Polonia. Termenul este frecvent peiorativ sau condescendent, un echivalent al termenului rus hahol pentru ucraineni.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.