Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană acuză Marea Britanie că face paşi înapoi de la angajamentele pe care şi le-a asumat şi ameninţă cu un `no deal`

Bloomberg
No deal

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a acuzat duminică Marea Britanie de faptul că a făcut paţi în urmă faţă de angajamentele pe care şi le-a asumat şi a ameninţat că nu se va încheia un acord în cazul în care acest lucru continuă, relatează DPA preluată de news.ro

Vezi și: Rareș Bogdan, despre fotografia cu Orban și miniștrii la Guvern: No comment!

Londra ”a făcut un pas înapoi - doi paşi înapoi, trei paşi înapoi - de la angajamentele pe care şi le-a asumat iniţial”, a declarat Barnier pentru The Sunday Times, înaintea celei de a patra runde de negocieri cu priviren la viitoarea relaţie după Brexit, programată săptămâna viitoare.

În cazul în care Guvernul lui Boris Johnson nu dă curs angajamentelor din Declaraţia Politică pe care a adoptat-o împreună cu Uniunea Europeană (UE) în toamnă - ca punct de pornire a negocierilor cu privire la viitoarea lor relaţie -, nu va exista niciun acord, a avertizat Barnier.

Negociatorul-şef UE al Brexitului sublinia săptămâna trecută că următoarea rundă de negocieri este crucială în vederea încheierii unui acord comercial cu Marea Britanie.

Precedentele trei runde de negocieri s-au încheiat fără rezultate tangibile.

Marea Britanie a ieşit din UE la 31 ianuarie, iar în prezent se află într-o perioadă de tranziţie, până la sfârşitul anului, în care regatul continuă să facă parte din piaţa internă europeană şi Uniunea Vamală.

Această perioadă de tranziţie poate fi prelungită cu doi ani, iar o decizie pe această temă urmează să fie luată la summitul UE din iunie.

Însă premierul britanic Boris Johnson respinge aprig această opţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.