Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană lucrează la propuneri de stimulare a producţiei de magneţi permanenţi din pământuri rare, vitali pentru vehiculele electrice

statie de incarcare masini electrice

Uniunea Europeană lucrează la propuneri de stimulare a producţiei de magneţi permanenţi din pământuri rare, vitali pentru vehiculele electrice, oferind sprijin producătorilor locali, pentru a concura cu rivalii din China, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform agerpres.

Decizia de sprijinire a producţiei de magneţi permanenţi din pământuri rare va fi asemănătoare cu legislaţia adoptată în SUA luna aceasta prin care se acordă
credite fiscale producătorilor.

Statele Unite, UE şi Marea Britanie vor să extindă producţia de magneţi puternici folosiţi la vehiculele electrice şi la turbinele eoliene, pentru a îndeplini ţintele de reducere a emisiilor şi a-şi reduce dependenţa de China, ai cărei producători domină acum pe plan global.

Firmele din Europa susţin că nu pot concura acum cu producătorii chinezi, care obţin subvenţii în valoare de aproximativ o cincime din costurile lor cu materiile prime, ceea ce-i ajută să furnizeze magneţi pe 90% din piaţa globală.

Propunerile luate în discuţie la Bruxelles includ finanţare ieftină şi compensaţii pentru costul mai ridicat al materiilor prime, susţin sursele.

"Dacă ne vom investi propriul capital, avem nevoie să vedem un efort coordonat astfel încât partea noastră de capital să atragă un profit suficient", a afirmat Constantine Karayannopoulos, director general al Neo Performance Materials.

Neo deţine singura facilitate comercială de separare de pământuri rare din Europa şi este pregătit să construiască o fabrică de de magneţi permanenţi de 100 de milioane de dolari în Estonia, a adăugat Karayannopoulos.

Anul trecut, UE a lansat Alianţa europeană pentru materii prime (ERMA), pentru a se asigura că blocul comunitar are mineralele necesare pentru tranziţia ecologică, şi acordă prioritate pământurilor rare.

Obiectivul este crearea unei industriei locale de extragere a pământurilor rare şi de procesare a magneţilor, pentru reducerea dependenţei de furnizorii chinezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.