Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană va oferi aproape 600 de milioane de euro pentru sprijinirea refugiaţilor sirieni în ţările din vecinătate

UE Uniunea europeana

Aproximativ 600 de milioane de euro vor fi cheltuite de către Uniunea Europeană ca ajutor şi sprijin umanitar pentru refugiaţii din ţările din vecinătate, după ce Parlamentul European şi-a dat vineri acordul, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Cea mai mare parte a banilor va fi cheltuită în Turcia. Eurodeputaţii au dat undă verde pentru 485 de milioane de euro care să permită continuarea ajutorului umanitar de urgenţă către refugiaţii din Turcia.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Banii vin în completarea sumei de şase miliarde de euro pentru refugiaţi pe care UE a promis-o Turciei ca parte a acordului din 2016 pentru limitarea afluxului de migranţi în blocul comunitar. Turcia găzduieşte 3,6 milioane de refugiaţi sirieni.

"UE îi va sprijini pe refugiaţii din Turcia atât timp când vor persista nevoile financiare. Această nouă finanţare arată preocuparea noastră profundă pentru cei mai vulnerabili, în special acum când coronavirusul a înrăutăţit situaţia lor oricum dificilă", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

În cadrul aceluiaşi vot, Parlamentul European a aprobat o schemă de sprijin de 100 de milioane de euro pentru refugiaţii şi comunităţile gazdă din Iordania şi Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.