DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Universitatea din Bucureşti a început înscrierile pentru Admiterea 2020: Taxa de înscriere, redusă cu 25% pentru înscrierile online

flux24.ro
Universitatea Bucureşti

Universitatea din Bucureşti a început, miercuri, înscrierile pentru Admiterea 2020 la cele 19 facultăţi, iar taxa de înscriere este redusă cu 25% pentru candidaţii care care se înscriu online. Înscrierile se vor încheia în 30 iulie, potrivit news.ro.

”Având în vedere situaţia actuală generată de evoluţia COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăţilor oferă viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere”, a transmis, miercuri, Universitatea Bucureşti.

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor un număr total de 4.415 locuri la buget, în timp ce pentru studii universitare de master Universitatea din Bucureşti scoate la concurs un număr total de 3.200 de locuri bugetate la toate cele 19 facultăţi ale sale.

Pentru studiile universitare de licenţă se pot distinge cinci forme de admitere, stabilite de consiliile facultăţilor UB şi aprobate în Senatul Universităţii din Bucureşti: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza unui interviu motivaţional şi admitere pe bază de examen.

Citește și: Directorul Spitalului Colentina ÎL CONTRAZICE pe Horațiu Moldovan: Pacienții cu boli GRAVE ar mai fi trăit 30 de ani dacă nu luau coronavirus

”Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afişa pe site-ul propriu formularul de înscriere. Datele de contact ale celor 19 facultăţi ale UB pot fi accesate aici”, a transmis Universitatea Bucureşti.

De asemenea, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor platforma online www.po.unibuc.ro unde aceştia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidaţii care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru candidaţii care optează pentru înscrierea la sediile facultăţilor, UB oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia.

Pentru toţi candidaţii la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăţilor), Universitatea din Bucureşti oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”.

Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 iulie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimaţiei/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.