Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNJR a luat FOC după condamnarea unui judecător la zece ani de detenție: Sunt motive exclusiv politice!

ciocanel judecator

UNJR denunta condamnarea, pe data de 18 ianuarie 2019, a judecatorului Murat Arslan la 10 ani inchisoare pentru motive exclusiv politice, dat fiind ca a fost presedintele celei mai mari asociatii a judecatorilor si procurorilor turci, pozitie din care a militat continuu pentru apararea democratiei si respectarea drepturilor omului in Turcia. Pretextul condamnarii a fost ca ar fi fost “membru intr-o organizatie terorista armata”, scrie presa turca.

Procesul lui Murat s-a desfasurat cu incalcarea normelor de procedura penala, acesta fiind lipsit de un proces echitabil si de o instanta independenta, arata MEDEL intr-un comunicat de presa, dat publicitatii dupa aflarea condamnarii.

MEDEL considera sentinta de condamnare ca fiind nelegala, motiv pentru care nu o recunoaste.

Ne “reafirmam totala solidaritate cu Murat Aslan si familia acestuia si, prin el, cu toti judecatorii, procurorii, avocatii si toti cetatenii din Turcia care sunt acuzati si persecutati in mod nelegal, exclusiv pe considerente politice”, a mai aratat MEDEL in comunicat.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Nu in ultimul rand, MEDEL “face un apel la toate autoritatile europene si internationale sa solicite guvernului din Turcia sa inceteze imediat continua violare a drepturilor fundamentale ale omului si sa il elibereze de indata pe Murat si pe toti ceilalti detinuti politici”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.