Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNSAR: Asigurătorii din România au plătit peste 117,3 milioane lei în cele mai mari 50 de despăgubiri pentru companii în 2022

appa-asigurari.ro
UNSAR

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România anunţă că cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri UNSAR în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei (23,8 milioane euro), în creştere cu 9% faţă de valoarea din anul 2021.

”Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii Membri UNSAR în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei (23,8 milioane euro), în creştere cu 9% faţă de valoarea din anul 2021, conform datelor colectate la nivelul asociaţiei”, arată UNSAR.

83% din valoarea acestor despăgubiri a fost achitată ca urmare a producerii riscului de incendiu, atingând o valoare de peste 97,7 mil. lei, în creştere cu peste 31% faţă de valoarea achitată în 2021, potrivit news.ro.

Diferenţa de 17% din valoarea despăgubirilor s-a plătit pentru acoperirea prejudiciilor cauzate terţelor persoane (8,4 milioane lei), precum şi a celor rezultate din producerea următoarelor riscuri asigurate: fenomene meteo (4,3 milioane lei), prăbuşiri/alunecări de teren (3,5 milioane lei), explozii (2,5 milioane lei) şi furturi (1 milion lei).

Despăgubirile au fost achitate în contextul în care, din aproximativ 800.000 de firme care figurau cu situaţii financiare depuse la organele fiscale, în anul 2022 doar 125.000 de companii deţineau o asigurare de bunuri şi proprietăţi, 43.000 aveau o poliţă de răspundere civilă legală şi/sau profesională şi doar aproximativ 8.000 de companii aveau inclusă şi clauza de business interruption (BI) ataşată poliţei de bunuri şi proprietăţi.

 

Pentru a sublinia importanţa conştientizării riscurilor şi a prevenţiei acestora, UNSAR lansează o nouă ediţie a campaniei #BusinessSOS, în colaborare cu mai multe instituţii şi organizaţii. Campania are scopul de a furniza antreprenorilor informaţii relevante despre necesitatea unui plan anti-neprevăzut care poate oferi garanţia continuităţii unui business în diverse situaţii dificile.

„Fiecare antreprenor, indiferent de dimensiunea afacerii sau de sectorul economic în care activează, ar trebui să beneficieze de un plan anti-neprevăzut adecvat. Le suntem recunoscători tuturor instituţiilor şi organizaţiilor care susţin demersul #BusinessSOS”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Iniţiativa #BusinessSOS este sprijinită de următoarele asociaţii şi organizaţii: AAFBR – Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, ANERSFR – Asociaţia Naţională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România, APAPR – Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, ARTS – Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate, CCIpR – Camera de Comerţ Italiană pentru România, CSR – Coaliţia pentru Sigurantă Rutieră, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, FSAB – Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare şi UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări.

„Având în vedere dinamica despăgubirilor plătite antreprenorilor – este mai mult decât evidentă importanţa deosebită a unui partener de asigurare în parcursul antreprenorial”, a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.  Asiguratorii din România membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.