Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre instigatorii din scandalul Watergate a murit la vârsta de 90 de ani

NBC News
G. Gordon Liddy Watergate

G. Gordon Liddy, unul dintre cei aflaţi aflaţi la originea operaţiunii clandestine care a declanşat scandalul Watergate, ce a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon, a decedat la vârsta de 90 de ani, potrivit media americane, citate de agenţiile internaţionale de presă, informează AGERPRES.

Liddy a murit la domiciliul fiicei sale din Fairfax County, statul Virginia. Fiul său, Thomas P. Liddy, a confirmat informaţia, dar nu a oferit alte detalii în afara faptului că moartea nu a fost cauzată de COVID-19.

Fost agent FBI, G. Gordon Liddy a conceput împreună cu un fost agent CIA, Howard Hunt, operaţiunea în cursul căreia, în primăvara lui 1972, bărbaţi deghizaţi în instalatori au intrat prin efracţie în sediul naţional al Partidului Democrat, într-un imobil numit Watergate, în special pentru a monta microfoane, în beneficiul preşedintelui republican Richard Nixon.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

După ce cazul a fost dezvăluit de publicaţia The Washington Post, Nixon a fost vizat de o procedură parlamentară de destituire (impeachment). Cu puţin înaintea încheierii acestei proceduri, el a ales să demisioneze, în august 1974.

După arestarea a cinci dintre oamenii lor pe 17 iunie 1972, Gordon Liddy şi Howard Hunt au fost urmăriţi în justiţie şi condamnaţi la închisoare cu executare.

Fostul agent FBI, care a cunoscut succesul ca animator radio după ce a efectuat patru ani şi jumătate de închisoare, urmează să facă obiectul unui miniserial produs de canalul american HBO şi consacrat scandalului Watergate, rolul său fiind interpretat de actorul Justin Theroux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.