DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Urmările scandalului 'JUSTICE LEAKS': Inspecţia Judiciară solicită CSM suspendarea din funcţie a unor judecători

BN breaking news justitie

Inspecţia Judiciară solicită Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcţie a unor judecători, pe perioada cercetării disciplinare. Ancheta disciplinară a fost iniţiată ca urmare a publicării de către STIRIPESURSE.RO a serialului "Justice leaks", cu imagini de pe grupul de Facebook "Forumul Magistraţilor" şi de pe un grup de Whatsapp al unei asociaţii profesionale a procurorilor.

Informaţia a fost publicată iniţial de luju.ro şi confirmată pentru STIRIPESURSE.RO de surse din cadrul CSM. Secţia pentru judecători a CSM a stabilit termen pentru vineri dimineaţă pentru dezbaterea solicitării Inspecţiei Judiciare. Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au refuzat să comenteze, precizând să nu pot oferi informaţii despre proceduri în curs.

Vizaţi de cererea de suspendare din funcţie sunt judecătorii Dragoş Călin, preşedintele Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, de la Curtea de Apel Bucureşti, Laurenţiu Grecu, de la Tribunalul Mehendinţi, şi Alina Gioroceanu, de la Tribunalul Olt.

Potrivit art. 52 alin. (1) din Legea 317/2004, "pe durata procedurii disciplinare, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției. Măsura suspendării poate fi reevaluată oricând pe durata judecării acțiunii disciplinare, până la pronunțarea hotărârii de către secția corespunzătoare."

Judecătorii vizaţi de cererea de suspendare apar în imaginile publicate de STIRIPESURSE.RO purtând conversaţii cu un caracter politic, atacând şi jignind colegi magistraţi. Mesajele pot fi citite la link-urile de mai jos:

JUSTICE LEAKS, episodul 1

JUSTICE LEAKS, episodul 2

JUSTICE LEAKS, episodul 3

___

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.