Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următorul premier nu va fi de la PSD. Ponta nu va avea niciun cuvânt de spus

Victor Ponta ganditor

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Dan Şova, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că, în cazul în care Victor Ponta ajunge preşedintele României, premierul nu va fi de la PSD, fiind de preferat un tehnocrat, el menţionând, totodată, că nu există un favorit pentru această funcţie.

"Nu există un favorit pentru funcţia de prim-ministru, iar la nivelul coaliţiei de guvernare nu s-a discutat aşa ceva. Eu am spus că noi suntem oameni politici profesionişti şi facem lucrurile în ordine. Dacă premierul Ponta va deveni preşedintele României, şi sper să devină preşedintele României, atunci vom vedea. Trebuie să fie, dacă se poate, să avem un premier tehnocrat, un premier independent, care să strângă în jurul lui, în Guvern, oamenii politici. Este un lucru foarte bun", a spus Şova.

Şova a mai afirmat că premierul va fi desemnat de majoritatea parlamentară. Aşadar, noul preşedinte nu va putea să propună orice nume îşi doreşte, aşa cum s-a întâmplat în mandatul lui Traian Băsescu.

"Vom vedea, după ce premierul Ponta va fi preşedinte, ce propunere va face majoritatea parlamentară. Repet, şi premierul a spus treaba asta, este preferabil să fie cineva din afara PSD-ului. PSD, în ciuda faptului că are resurse umane să propună pentru fiecare minister câte cinci-şase oameni în mod egal pregătiţi - ne mândrim cu acest lucru - cu toate acestea, ecuaţia politică te obligă să accepţi faptul că este bine pe scena politică să existe colaborare între toate forţele politice", a declarat Dan Şova, citat de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.