Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează Revoluția în PSD. Tot ce se știa despre partid ar putea fi dat uitării (surse)

PSD

Se pregătește ”noul PSD”. Potrivit unor date intrate în posesia STIRIPESURSE.RO se pregătește ”o adevărată revoluție” în cadrul Partidului Social Democrat.

Potrivit datelor consultate de STIRIPESURSE.RO avem a face cu un document programatic care afectează practic toate palierele partidului și care odată pus în practică ar urma că schimbe radical imaginea partidului.

Vezi și: G. Mencinicopschi SPULBERĂ un mit alimentar din timpul verii! Lista fructelor 'bune' și 'rele': 'Ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru o zi'

În principiu Proiectul se referă la Reconstrucția PSD, direcția spre viitor a partidului, consolidarea unui sistem bazat pe meritocrație, o clarificare doctrinară clară și promovarea trecerii de la justiția penală la justiția socială.

1.În privința reconstrucției PSD proiectul va însemna un adevărat șantier de selecție și formare a cadrelor partidului, totul însă în matricea apartenenței la zona și valorile euroatlantice și ale stângii europene.

2.Direcția pe care va rula Partidul Social Democrat ar urma să fie una singură – desprinderea totală de tot ceea ce a însemnat modelele trecutului, inclusiv modul de funcționare și articulare a partidului. Totul în cadrul valorilor împărtășite de stânga europeană modernă.

3.Schimbarea radicală a felul în care e condus și articulat partidul pentru recâștigarea renumelui de ”partid care este cel mai bine pregătit să conducă țara.”

În cadrul acestei abordări s-ar schimba modul de selecție a cadrelor partidului. Asta însemnând atât accederea în anumite funcții politice în cadrul partidului, cât și în afara lui în cadrul Parlamentului și altor instituții cu mare încărcătură politică. Pe competențe dobândite, experienței profesionale și recunoașterea lor în cadrul comunității ar urma să se facă numirile în funcțiile publice de la nivel local și național.

Scopul este de a consolida statutul PSD de partid care contribuie în mod esențial la transformarea și dezvoltarea țării, așa cum a făcut-o în mai multe rânduri.... PSD va trebui să promoveze competența la toate nivelurile din partid, pentru a-și recâștiga prestigiul de partid care e cel mai bine pregătit pentru a conduce țara și pentru a realiza schimbările așteptate de cetățeni.”, se spune în documentul consultat de STIRIPESURSE.RO

4.PSD își propune să devină ”partidul clasei de mijloc”. În cadrul acestei abordări se are în vedere trecerea de la actuala imagine care asociază PSD-ul ca fiind ”partidul pensionarilor” sau al categoriilor defavorizate sau dependente de diferite ramuri ale sistemului de asigurări sociale spre categoriile active ale societății, a celor care ”și-au câștigat și câștigă traiul de zi cu zi prin muncă cinstită”.

Trecerea nu ar urma să se facă brusc prin abandonarea pensionarilor sau a categoriilor defavorizate, ci prin transformarea acestor categorii în zone active, persoane care contribuie la dezvoltarea țării și accederea lor în acest mod spre clasa de mijloc. Această zonă a clasei de mijloc va fi considerată pilonul esențial de dezvoltare pe viitor a României acompaniată de măsuri și proiecte care să o sprijine.

5.Schimbare radicală în zona problemelor Justiției. Abordarea va fi nouă, în sensul în care partidul se va angaja că tot ce înseamnă teme din zona penală vor fi trecute în plan secund, prioritate vor avea temele de justiție socială. – ” Aceasta însă nu înseamnă abandonarea principiilor privind egalitatea în fața legii, apărarea drepturilor omului și combaterea abuzurilor de orice fel împotriva cetățenilor – concepte care se regăsesc în, de altfel, în doctrina social-democrată.”, se arată în documentul de poziție consultat.

Prioritatea o vor constitui problemele de justiție socială, în sensul promovării acelor politici publice care să ducă la diminuarea decalajelor sociale printr-un acces egal și echitabil al tuturor cetățenilor la serviciilor publice de educație și sănătate – adică reducerea sărăciei și creșterea clasei de mijloc.

Justiția aplicată la nivel social, adică justiția socială, se referă la modul în care sunt sprijinite comunitățile, grupurile defavorizate sau care se află la un nivel de sărăcie major. Acest principiu, aplicat, garantează faptul că nimeni nu este lăsat în urmă, că toți cei aflați în nevoie sunt sprijiniți.”, se arară în document.

Evident că documentul este unul de poziție și trebuie aprobat în cadrul Congresului PSD. Doar că odată trecut prin vot există perspectiva unei abordări total diferite chiar în preajma celor două runde de alegeri din acest an, abordare care ar putea schimba multe percepții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.