Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează temperaturi de foc! Cum arată prognoza meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în săptămâna 25 iulie - 1 august 2022, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona de sud-vest a ţării, potrivit estimărilor emise de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

În săptămâna 1 - 8 august 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Pentru săptămâna 8 - 15 august, estimările meteorologice ale ECMWF arată că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, în timp ce cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv în 15 - 22 august a.c., mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendinţă spre deficit în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

Estimările meteorologice realizate de către ECMWF pentru patru săptămâni, respectiv 25 iulie - 22 august 2022, au fost publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată faţă de media perioadei 2002-2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.