Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR: 41 milioane lei plus 12 milioane lei costă iluminatul festiv în Capitală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam iluminat festiv bucuresti decoratiuni

USR a centralizat plățile primăriilor pentru iluminatul festiv. Prin urmare, formațiunea susține că în București costurile sunt de 41 milioane lei plus 12 milioane lei cheltuite de Gabriela Firea, printr-una dintre companiile municipale, pentru a evita sistemul de achiziții publice.

„Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele! 41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării. Sau cel puțin atât apare în sistemul de achiziții publice”, au scris reprezentanții USR, marți, pe pagina de Facebook a partidului.

Formațiunea condusă de Dan Barna mai acuză că primarul general al Capitalei Gabriela Firea a făcut o achiziție de 12 milioane lei, printr-una din companiile municipale, pentru a ocoli sistemul de achiziții publice.

„USR păstrează tradiția de a prezenta în fiecare an cheltuielile pe care le fac primăriile din toată țara cu iluminatul festiv și artificiile. Este al treilea an în care colegul nostru Florin Pop realizează o hartă interactivă cu toate licitațiile și achizițiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane plătite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitând astfel sistemul de achiziții publice”, a mai precizat sursa citată.

Citește și: Custodele Coroanei române, Margareta, îi pune la zid pe politicienii care își arogă toate meritele: 'Muncesc devotat şi discret, fără să fie în luminile rampei'

Ornamentele în Constanța au costat 4,5 milioane lei, mai arată reprezentanții USR.

„În schimb, știm că în Constanța primăria a plătit peste 4,5 milioane pentru ornamente! În topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt și Galați, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu. În București, pe lângă milioanele de luminițele puse de doamna Firea, primarii din sectoarele 4 și 6 au ținut să mai plătească câte 640.000 și respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare”, scrie sursa amintită.

USR atrage atenția că trebuie să se termine cu risipa banilor publici și să fie schimbați primarii pe modelul Gabrielei FIrea care „toacă” banii pe borduri și luminițe.

„Risipa banilor publici trebuie să înceteze, anul viitor urmează alegerile locale și avem șansă să schimbăm primarii care au urmat modelul Gabrielei Firea și în loc de investiții serioase au tocat banii pe luminițe sau borduri”, au conchis reprezentanții USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.