Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR pune tunurile pe Curtea Constituţională: 'Relația dintre Valer Dorneanu și Liviu Dragnea afectează deciziile pe care le ia CCR'

fara penali usr

USR transmite că "deplânge" decizia Curții Constituționale "de a ignora recomandările Comisiei de la Veneția în privința legilor justiției". Partidul anunţă că va iniția în procedură de urgență modificarea lor potrivit recomandărilor Comisiei, "deoarece organismul european a confirmat ceea ce USR a strigat, inclusiv la portavoce, în Parlamentul României: legile justiției date de majoritatea PSD-ALDE știrbesc independența justiției și reprezintă un mare pas înapoi pentru România!"

CITEȘTE ȘI: Tipuri de durere DIRECT ASOCIATE cu stările emoționale

”Aceste legi au fost criticate major de instituțiile europene, de ambasade, de Statele Unite, de întreaga societate civilă și de sute de mii de cetățeni simpli în demonstrații de strada. Efectele legilor sunt foarte grave și reprezintă o amenințare la adresa sistemului judiciar din România. Relația dintre Valer Dorneanu și Liviu Dragnea afectează deciziile pe care le ia CCR, președintele Curții ar trebui să vadă mai limpede că legile justiției și codul penal și de procedură penală nu servesc statului de drept și interesului superior al României și cetățenilor ei”, transmite președintele USR Dan Barna.

USR anunţă că se va folosi de toate pârghiile constituționale pentru a "împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România și de a face auzită vocea cetățenilor".

"Decizia de astăzi a CCR, de a respinge sesizarea președintelui Klaus Iohannis și de a ignora recomandările Comisiei de la Veneția va însemna un regres pentru justiția din România. Amintim că decizia odată cu decizia de astăzi a CCR a fost ignorată complet și voința judecătorilor și a procurorilor care au repetat în nenumărate rânduri că legile justiției vor arunca justiția din România în urmă cu câțiva ani, mai ales că nici nu există studii minimale de impact cu privire la efectele legilor după intrarea în vigoare", se mai arată într-un comunicat USR.

CITEȘTE ȘI: LEGUMA COMPLETĂ care ajută la dietă, reglează sistemul hormonal şi aduce strălucire pielii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.