Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR pune tunurile pe PNL după sfidarea lui Karl Nehammer: 'L-a chemat la București ca să-și mai bată o dată joc de români'

Inquam Photos/ Octav Ganea
USR sigla

Partidul Naţional Liberal şi Nicolae Ciucă l-au invitat la Bucureşti pe cancelarul austriac "pentru ca acesta să-şi mai bată o dată joc de români", susţine Uniunea Salvaţi România, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor USR, "refuzul Austriei pe tema aderării României la Schengen, reiterat de cancelarul austriac, Karl Nehammer, imediat după participarea la Congresul PPE organizat la Bucureşti şi după întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, reprezintă un nou eşec pentru autorităţile de la Bucureşti", în timp ce "Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis, mult prea preocupaţi de cum să comaseze alegeri şi să calce democraţia în picioare, dovedesc încă o dată cât de îndepărtaţi sunt de agenda reală a României".

"Karl Nehammer vine la Bucureşti, se întâlneşte cu preşedintele României şi, imediat cum a ieşit de la Cotroceni, ne-a mai spus o dată 'nu', în ciuda declaraţiilor triumfaliste făcute de reprezentanţii PNL după prima zi de Congres PPE. M-aş fi aşteptat ca, dacă tot s-a organizat la Bucureşti evenimentul PPE, Nehammer să se abţină. Iar cei de la PNL măcar să nu mai creeze românilor aşteptări false. Parlamentul European şi Comisia Europeană susţin întru totul intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Cine poate să facă ceva, în această fază, este domnul Iohannis, care stă la masa Consiliului European şi-şi poate asuma un veto pe anumite chestiuni. Este vorba de diplomaţie, dar şi de demnitate", a afirmat europarlamentarul USR Vlad Botoş, citat în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii USR arată că, "în timp ce preşedintele Iohannis şi premierul Ciolacu au întâlniri de complezenţă cu principalul opozant al intrării României în Schengen, şoferii continuă să piardă zile în şir la cozile din vămi, iar transportatorii români pierd milioane de euro, fără a le fi oferită măcar o perspectivă când s-ar putea termina acest coşmar". "Chiar şi miniştri din guvernul PSD-PNL au admis că pierderile cauzate de neintrarea în Schengen ajung la circa 10 miliarde de euro anual", adaugă aceştia.

„Eşec pe toată linia pe subiectul Schengen!”


"Eşec pe toată linia pe subiectul Schengen! Deşi s-au bătut cu pumnul în piept că vor face şi vor drege, marii 'lideri' ai PNL nu au reuşit să obţină nici în aceste zile susţinerea Austriei pentru un calendar clar de aderare completă a României la Schengen. Ni se prezintă drept un mare succes adoptarea la congresul PPE a unui manifest electoral fără niciun angajament şi termene ferme şi inclusiv acesta adoptat fără un vot 'pro' din partea Austriei. Asta se întâmplă când obiectivul accederii complete în Schengen a fost urmărit la fără frecvenţă de cei responsabili. Preşedintele Iohannis a petrecut mai mult timp la relaxare prin destinaţii exotice, în loc să facă turnee prin marile capitale europene, iar Nicu şi Marcel fac şi desfac, de luni bune, alianţe politice, liste şi comasări, fără nicio preocupare pentru subiectele majore ale României", a declarat deputata USR Cristina Prună, candidat al Dreptei Unite pentru Parlamentul European.

Potrivit liderului senatorilor USR, Radu Mihail, "faptul că PNL şi Ciucă l-au avut invitat la Bucureşti pe cancelarul austriac pentru ca acesta să-şi mai bată o dată joc de români, de data asta 'în direct', face Rusiei şi lui Putin un mai mare serviciu decât însuşi Nehammer".

"România are nevoie de fapte, nu vorbe, discursuri, bătăi amicale pe umăr. Însăşi Uniunea Europeană are nevoie de mai mult. Cum îi putem convinge pe români că UE este viitorul nostru când îi văd pe Iohannis şi pe Ciucă cum îl aplaudă pe colegul lor Nehammer care ne refuză dreptul de a intra în Schengen chiar la noi acasă? Combinaţia dintre politicieni momâi, politicieni ticăloşi şi un dictator păpuşar şi criminal la graniţe, asta este formula cea mai periculoasă pentru libertatea şi pacea noastră", precizează Radu Mihail.

Cătălin Drulă: Eşecul Schengen, anunţat cu o mare de aplauze de PNL

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat că „eşecul Schengen, anunţat cu o mare de aplauze de PNL. Congresul PPE organizat la Bucureşti nu a adus nimic României”, iar PNL rămâne tot la stadiul de „vasali” ai lui Ciolacu.

„Eşecul Schengen, anunţat cu o mare de aplauze de PNL. Congresul PPE organizat la Bucureşti nu a adus nimic României. I-am văzut astăzi pe Klaus Iohannis şi pe liderii PNL cum s-au făcut preş în faţa liderului austriac. El ne spunea că România nu intră în Schengen, Iohannis şi Ciucă îl aplaudau”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.

„PNL, rămâneţi la stadiul de vasali ai lui Ciolacu”, le-a mai transmis liderul USR.

„La asta vă pricepeţi cel mai bine. Iohannis, Ciucă, Predoiu, Bode - nişte politicieni mici, care ne-au arătat, timp de aproape trei ani, că nu au abilitatea şi anvergura să obţină aderarea României la Schengen. Tot ce a obţinut România din întâlnirea PPE au fost nişte poze foarte scumpe făcute de Nicolae Ciucă. Anul acesta, trebuie să plătească şi pentru asta”, a conchis Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.