Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Utilizatorii Huawei, AFECTAȚI de sancțiunile impuse de SUA! Oficial: 'Sunt vizați clienții din peste 170 de țări'

Wccftech
Huawei

Directorul juridic al Huawei, Song Liuping, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că sancțiunile impuse companiei de către Washington „creează un precedent periculos” care va afecta miliarde de utilizatori, potrivit BBC, relatează Mediafax. De asemenea, oficialul a adăugat că sancțiunile vor „afecta direct” companiile americane și zeci de mii de locuri de muncă din Statele Unite, informează Mediafax.

Citește și: GALERIE FOTO - VIDEO Tornade puternice: un mort şi cel puţin 130 de răniţi în SUA; a fost instaurată starea de URGENŢĂ

Declarațiile acestuia vin în contextul în care autoritățile de la Washington au inclus Huawei pe lista companiilor care nu pot semna contracte cu firmele din Statele Unite fără o aprobare specială, măsură care a dus la amplificarea războiului comercial dintre SUA și China. Decizia Administrației Trump a fost luată din motive de securitate națională, în condițiile în care compania este acuzată că produsele sale ar prezenta riscuri de securitate și ar fi utilizate inclusiv pentru spionaj în favoarea Beijingului.

Huawei a respins în repetate rânduri acuzațiile potrivit cărora produsele sale prezintă riscuri de securitate și a negat orice legătură cu Guvernul chinez.

„Politicienii din Statele Unite folosesc puterea unei națiuni întregi pentru a lupta cu o companie privată”, a declarat Song Liuping în cadrul aceleiași conferințe de presă. El a adăugat că decizia Washingtonului de a include Huawei pe această listă va avea efecte puternice. „Această decizie riscă să ne afecteze clienții din peste 170 de țări, dat fiind că trei miliarde de consumatori folosesc produsele și serviciile Huawei la nivel mondial”, a spus acesta.

Citește și: Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Spaniei la Moscova, după o declarație a șefului diplomației spaniole

„Prin împiedicarea companiilor americane de a face afaceri cu Huawei, Guvernul Statelor Unite va afecta în mod direct peste 1.200 de companii americane și zeci de mii de locuri de muncă”, a adăugat oficialul.

În luna aprilie, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a declarat că Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate. Huawei este al doilea producător de telefoane inteligente la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.