Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Oxford și AstraZeneca oferă un răspuns imunitar bun la persoanele în vârstă

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca oferă un răspuns imunitar bun la persoanele în vârstă, chiar dacă există o lipsă de date privind eficacitatea sa exactă, a declarat miercuri Andrew Pollard care conduce testele clinice pentru vaccinul Oxford, potrivit Reuters, preluată de AGERPRES.

Întrebat despre o declaraţie a preşedintelui francez Emmanuel Macron potrivit căreia vaccinul este "cvasi-ineficient" în rândul persoanelor peste 65 de ani, Pollard a afirmat: "Nu înţeleg ce înseamnă această afirmaţie".

Citește și: S-a făcut marea împărțeală a prefecților: lista județelor adjudecate de PNL, USR-PLUS și UDMR

"Ideea este că avem destul de puţine date referitoare la adulţii în vârstă, motiv pentru care oamenii au o mai mică certitudine cu privire la nivelul de protecţie" oferit de acest vaccin, a precizat Pollard pentru BBC radio.

"Avem însă răspunsuri imunitare bune la adulţii în vârstă, foarte similare cu cele la adulţii mai tineri; protecţia pe care o vedem este exact în aceeaşi direcţie, şi de o dimensiune similară", a adăugat el.

Autoritatea franceză de sănătate publică (HAS) a recomandat folosirea vaccinului AstraZeneca doar pentru persoanele cu vârste sub 65 de ani. Într-un comunicat, HAS a precizat că nu există informaţii suficiente despre eficienţa acestui vaccin la oamenii cu vârste peste 65 ani, adăugând că va revizui recomandarea pe măsură ce vor fi disponibile date suplimentare privind efectele vaccinului AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.