Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vâlcov spune că pentru lotul de autostradă Lugoj-Deva s-au făcut 48 de studii de fezabilitate: Primul a fost ales

Inquam Photos / Octav Ganea
Darius Valcov

Consilierul economic al premierului, Darius Vâlcov, a declarat, marți, că pentru lotul de autostradă Lugoj-Deva s-au făcut 48 de studii de fezabilitate, însă a fost ales primul, lucrările fiind întârziate 4 ani.

"Nodul Dobra este pe autostradă în România, cred că Lugoj-Deva. Acest nod a fost uitat atunci când trebuia să se facă studiul de fezabilitate și, bineînțeles, constructorul de bună credință a constatat că lipsește nodul și a întrebat ce trebuie să facă. Păi fă un studiu de fezabilitate, i-a spus CNAIR la acea vreme, în 2012. A făcut un studiu, și pe al doilea și al treilea, la al 48-ulea s-a finalizat. Știți al câtelea a fost ales? Primul. Statul român va plăti 48 de studii de fezabilitate, dar primul a fost ales. S-au întarziat 4 ani de zile pentru un nod, s-au făcut 48 de studii de fezabilitate", a declarat Darius Vâlcov, într-un interviu acordat DCNews, fara a preciza care sunt costurile.

"În 2011, ONG-ul WWF din Austria vine și spune că aceși kilometri de autostradă pe care s-au inventat niște lilieci au apărut niște urși. Trebuie să construiți tuneluri care nu costă mai mult cu 30 de milioane de dolari în plus, să refaceți tot studiul. Ce a făcut statul? S-au refăcut aceste lucruri, astăzi cei 9 km nu sunt licitați, dar PSD-ul, coaliția vine la guvernare. Cum rezolvăm problema urșilor? S-a întrebat premierul și președintele PSD? Chemăm specialiști de la Agenția Mediului, vin, convoacă toți șefii de la Ocoalele Silvice de acolo, semnează că în ultimii 40 de ani niciun urs nu a mai trecut prin acea zonă. Nici astăzi nu reușim să venim la vechiul studiu, pentru că cei de la CNAIR din eșalonul II și III din au venit cu un biolg la analize, și când a văzut că nu e problema urșilor, s-a dus la prima baltă a luat o broască, întors-o, i-a arătat pata și a zis ca e specie protejată", a mai spus Vâlcov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.