Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță acuză o campanie de fake news: 'Doar 0,1% dintre românii vaccinați cu ambele doze s-au infectat cu SARS CoV 2'

Spatiul Medical
Valeriu Gheorghita

Doar 0,1% dintre românii vaccinați cu ambele doze s-au infectat cu SARS CoV 2 de la debutul campaniei de imunizare din România, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Gheorghiță a declarat marți că în România circulă informații false și că numărul persoanelor infectate după vaccinare este mic, relatează Mediafax.

„23.814 persoane sau 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu minimum o doză au avut un test pozitiv. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze până la testul pozitiv este de 13 zile. În ceea ce privește persoanele vaccinate cu schema completa care au fost depistate cu infecție de la debutul campaniei de vaccinare până pe 4 iulie, 4.990 persoane sau 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2 au fost testate pozitiv”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare a mai spus vaccinurile scad riscul de infectare de 20 de ori. „Trebuie să înțelegem că eficacitatea vaccinurilor, în mod deosebit dacă facem referire la vaccinurile pe bază de ARN mesager care sunt cele mai folosite în România, au procente de peste 95%. Ceea ce înseamnă, pe înțelesul tuturor, că vaccinurile scad riscul de infectare de cel puțin 20 de ori”, a precizat Gheorghiță. Potrivit studiilor, aproximativ 5% dintre persoane nu dezvoltă anticorpi în urma infectării sau după vaccinare.

Vezi și: Trecerea prin Coronavirus nu ne protejează de o infectare cu tulpina Delta. Gheorghiță anunță șansele de reinfectare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.