Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Activiştii de mediu au lovit din nou: tablou de Van Gogh, împroșcat cu supă de legume

Artmark
tablouri

O nouă acţiune de protest a activiştilor de mediu din cadrul mişcării Ultima Generazione a avut loc la expoziţia Van Gogh de la Roma. Unii militanţi au aruncat cu supă de legume pe lucrarea „The Sower/ Semănătorul”, expusă la Palazzo Bonaparte, scrie agenţia Ansa, potrivit News.ro.

Pictura nu a avut de suferit pentru că a fost protejată de un geam din sticlă.

După ce au aruncat cu supă în opera de artă, protestatarii s-au lipit de perete cu o substanţă adezivă şi au strigat lozinci împotriva utilizării combustibililor cu emisii de carbon şi despre ameninţarea schimbărilor climatice.

Doi activişti ecologişti au fost condamnaţi miercuri la două luni de închisoare, din care o lună cu suspendare, după vandalizarea tabloului "Fata cu cercel de perlă".

Imediat după acţiunea activiştilor, forţele de ordine au intervenit şi au închis sălile expoziţiei. Activiştii, după ce au aruncat supa de legume pe tablou, s-au lipit de perete şi au strigat lozinci împotriva folosirii cărbunelui şi referitoare la schimbărilor climatice.

Activiştii acestei mişcări nu sunt la primul protest de acest tip.

Ei s-au lipit recent cu o substanţă adezivă de tabloul "Primavera" ("Primăvară") de Botticelli la Galeria Uffizi din Florenţa.

Atacuri similare au fost comise de alţi militanţi climatici, precum cei ai mişcării Just Stop Oil din Marea Britanie, care au stropit cu supă de roşii pictura "Sunflowers" ("Floarea soarelui") de Van Gogh, expusă la National Gallery din Londra.

Membri ai mişcării Letzte Generation au aruncat cu piure de cartofi într-un peisaj Monet de la Muzeul Barberini din Potsdam, Germania, iar un demonstrant belgian a încercat să îşi lipească capul de tabloul "Fata cu cercel de perlă" al pictorului Johannes Vermeer expus la Mauritshuis din Haga.

Acţiunile încearcă atragerea atenţiei asupra luptei împotriva schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.