Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânătoare de pui de securiști în Parlament / Ministrul Năsui a depus legea care obligă CNSAS să publice rudele până la gradul III ale lucrătorilor Securității

anonim

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a declarat marți că a depus o lege care prevede publicarea de către CNSAS a rudelor securiștilor până la gradul III. „Hai sa vedem cine sunt fii si fiicele securistilor din politica”, a zis ministrul, după ce a fost acuzat de PSD că vine dintr-o familie care ar fi avut legături cu securiștii.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

  • „Afacerea Motorola. Imi atacati familia. Tatal meu nu a avut nicio legatura cu dosarul. Un unchi al meu a fost acuzat si si-a demonstrat nevinovatia in instanta. Nu prin prescriptie, a renuntat la beneficiul prescriptiei, asta a facut unchiul meu, a cerut instantei sa duca procesul pana la capat si a castigat.
  • Spuneti ca tatal meu ar ave legatura cu securitatea. O minciuna. Va bazati pe o tactica securistica, comunista, ca o minciuna repetata pare sa fie adevarata. Tatal meu nu doar ca nu a avut legaturi cu securitatea, dar a fost o victima a securitatii. Eu pot dovedi. Din arhivele CNSAS am adus aici condamnarea la 7 ani a tatalui meu, sentinta 272 din 13 aprilie 1987 pronuntata de Tribunalul militar Bucuresti pentru refuzul inapoierii in tara. Stiti care e culmea ironiei? Stiti cine a pronuntat sentina? Doru Viorel Ursu. V-a fost coleg de partid. Pe vremea comunismului Doru Viorel Ursu inchidea oamenii pentru securitate si dupa Revolutie a devenit ministru in Guvernul Iliescu - Petre Roman. Dvs l-ati pus ministru pe securistul care l-a condamnat pe tatal meu.
  • Spuneti 'Hai sa eliminam copiii securistilor din politica'. Am depus azi un proiect de lege in Parlament, o sa va placa, sunt sigur. Se numeste Legea privind registrul lucrătorilor securitatii si legaturilor de rudenie ale persoanelor care ocupa demnitati si functii publice. Legea obliga CNSAS sa arate legaturile de rudenie pana la gradul III. Hai sa vedem cine sunt fii si fiicele securistilor din politica”, a declarat ministrul Economiei, Claudiu Năsui, la moțiunea simplă împotriva sa depusă de PSD în Senat.

Acuzațiile pe care i le aduce PSD ministrului Claudiu Năsui în moțiune:

„„Fără securiști în funcții publice”

În încheierea acestei moțiuni, ar trebui subliniat că singurii care profită de pe urma prezenței lui Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiștii din spatele său. Și, cu siguranță firmele controlate de familia Năsui!

Dacă Parlamentul ar vota mâine o inițiativă „Fără securiști în funcții publice”, ministrul Năsui și alți colegi ai săi din partid ar fi printre primi care ar trebui demiși din Guvernul României.

Cu actualul ministru al Economiei, aflat într-o strânsă legătură cu foști lucrători ai Securității comuniste, firmele familiei Năsui prosperă din plin de pe urma contractelor puse pe tavă, cu încredințare directă, de diverse instituții ale statului. Influența fiului Năsui, ajuns ministru, asigură perpetuarea afacerilor tulburi începute în anii 90, de tatăl și unchiul ministrului - afaceri anchetate penal la vremea respectivă în celebrul Dosar Motorola, închis după o lungă mușamalizare care a ținut până la... prescrierea faptelor penale!

Acest tablou al afacerilor de familiei Năsui nu s-a schimbat aproape de loc în ultimii 30 de ani. Aceleași personaje. Aceleași legături cu foști agenți ai Securității comuniste. Același obiect de activitate în domeniul securității. Aceleași instituții de forță ale statului român care le-au cumpărat produsele!

De-a lungul timpului s-au reînnoit doar contractele cu încredințare directă și lista instituțiilor care au cumpărat produsele vândute de firmele controlate Familia Năsui. Cea mai recentă dintre acestea este Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime Constanța”, aflată în subordinea colegului său de partid Cătălin Drulă, un alt ministru USR-ist cu lungi antecedente de colaborare cu foști agenți ai Securității. Dar „Administrația Porturilor Maritime Constanța” este doar unul dintre beneficiarii de stat care, sub paravanul pandemiei, au făcut achiziții, fără licitație, de la firmele Grupului Organizat Năsui. Ajuns ministru, Claudiu Năsui nu avut nici măcar minimul bun simț de a se retrage din acționariatul uneia dintre companiile controversate controlate de familia sa!

Dar dincolo de incompatibilități și înțelegeri controversate, rămâne culpa morală a celui care s-a erijat de-a lungul timpului drept o tânără speranță în reformarea clasei politice românești. În realitate, cel care ne promite reformarea se dovedește a fi un descendent direct dintr-o încrengătură de relații care își au rădăcinile în fosta Securitate Comunistă! Deși a negat cu vehemență orice legătură a familiei sale cu Securitatea, ministrul Năsui a omis de fiecare dată să explice prezența în firmele familiei sale a unor lucrători cu grade din fosta Securitate.

Fiind obișnuit să aibă în jurul său astfel de securiști, devine explicabilă reacția sa de nedumerire când a fost întrebat de angajarea la Ministerul Economiei a unei foste colaboratoare a Securității. În aroganța sa nemăsurată, ministrul nici măcar nu a fost capabil să sesizeze culpa morală care i se imputa. În cazul respectiv, ministrul argumenta că cea pe care tocmai o angajase avea experiență în administrație, că și-ar fi demonstrat abilitățile profesionale.

Deci, ce mai contează că a colaborat cu fosta Securitate – principalul organ de represiune a celor care îndrăzneau să critice regimul comunist? „Ei și?”

Doar această replică plină de aroganță, care denotă incapacitatea ministrului Năsui de a înțelege culpa morală gravă în care se află, ar fi trebuit să reprezinte un motiv mai mult decât suficient pentru a i se cere demisia din partea USR-PLUS – partidul care se pretinde drept reformator al clasei politice românești! Dar ce pretenții să ai de colegii lui Năsui, când însăși șeful său de partid, Dan Barna, pare să fi câștigat, în cazul ochelarilor căzuți și ridicați de unul dintre angajații Camerei Deputaților, titlul de lider absolut al „aroganților din funcții publice”!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.