Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzarea unor opere NFT ale artistului Pak au atins suma de 16,8 milioane de dolari

Artmark
licitatie online

Vânzarea unor opere NFT ale artistului Pak au atins suma de 16,8 milioane de dolari, un succes pentru casa Sotheby's, care a organizat evenimentul, scrie AFP, relatează News.ro.

La o lună după vânzarea operei "Everydays: The First 5000 Days" a artistului Beeple, pentru 69,3 milioane de dolari la Christie's, rivala casă Sotheby's s-a lansat, pentru prima dată, în aventura NFT (non-fungible tokens" - jetoane ne-fungibile).

Aceste trei litere desemnează jetoane ne-fungibile, certificate de autenticitate, considerate inviolabile, care permit cumpărătorului unui obiect online (desen, animaţie, video, fotografie, muzică) să fie sigur că este proprietarul.

Pentru prima sa astfel de operă, Sotheby's a ales un format total diferit de cel al Christie's.

În loc să opteze pentru raritate, a pus în vânzare în cantitate limitată, prin platforma specializată Nifty Gateway, "cuburi", create de Pak.

Aproape 23.598 din aceste animaţii ale unui paralelipiped cu unghi drept care se roteşte şi-au găsit cumpărător în trei zile cât a durat vânzarea, pentru un total de 14 milioane de dolari.

Ideea artistului este aceea de a pune la îndoială noţiunile de valoare şi raritate, fără a limita numărul de piese vândute. Aproximativ 3.080 de colecţionari au cumpărat cel puţin un cub, potrivit Sotheby's.

În afară de aceste cuburi, Pak a cedat de asemenea două opere unice, dintre care una, reprezentând un singur pixel, a fost achiziţionată cu 1,36 milioane de dolari de colecţionarul de opere digitale Eric Young. Cealaltă, o formă geometrică ce se roteşte în jurul propriei axe, a fost adjudecată la 1,44 milioane de dolari.

Persoana care a achiziţionat cele mai multe cuburi trebuie să primească o operă suplimentară unică, intitulată "The Cube", un fel de bonus, diferită de alte "cuburi".

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

Această vânzare dovedeşte vitalitatea pieţei de NFT-uri, care generează, zilnic, peste 10 milioane de dolari în tranzacţii pe platforme digitale, precum Nifty Gateway sau OpenSea.

Potrivit site-ului de specialitate NonFungible.com, două miliarde de dolari au fost tranzacţionaţi pe această piaţă, doar în primul trimestru al anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.