Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu aproape 24% în aprilie (ACEA)

digi24.ro
dacia duster nou

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în aprilie un avans de 23,9% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,5%, de la 3,1% în perioada similară din 2017, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate joi.

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 46.623 de unităţi, în creştere faţă de aprilie 2017 (37.615 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în aprilie creşteri ale vânzărilor de 10% şi, respectiv, 70%. Grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat luna trecută un avans al livrărilor de 13,1%, şi, respectiv, 5,9%, în timp ce vânzările companiei americane Ford au urcat cu 14%.

În martie 2017, PSA Peugeot Citroen a achiziţionat Opel şi brandul său britanic Vauxhall, iar de la 1 august 2017 înmatriculările Opel şi Vauxhall sunt incluse în grupul PSA.

În primele patru luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 18,2% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,1%, de la 2,7% în perioada similară din 2017. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 175.880 de unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie - aprilie 2017 (148.754 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o creştere a vânzărilor de 4,6% şi, respectiv, 66,8%, în timp ce livrările companiei americane Ford au scăzut cu 1,2%. Grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un avans al vânzărilor de 7%, şi, respectiv, 1,5% în primele patru luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.