Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul amazoanelor în PNL. Ofensiva celor excluși de pe listele eligibile pentru parlamentare

gorghiu

Modul în care  conducerea liberal a înțeles să facă listele  de candidați la  parlamentare și să dea  undă verde propunerilor venite  din teritoriu iscă tot  mai multe  nemulțumiri  pe zi ce trec.  Angajamentele asumate,  asigurarea unei reprezentări de cel puțin 30% pentru femei pe listele eligibile și a unui procent similar pentru tineri,  au  căpătat  cu totul o altă formă în realitate. Iar unii liberali vor să sancționeze acest lucru, săptămâna viitoare, pe 20 octombrie, când listele de candidați vor  fi supuse  validării conducerii de partid.

Vezi și: Rectorul UVT surprinde: Comisia pentru doctoratul lui Kovesi NU există

Demisionară din fruntea  Organizaţiei de Femei a PNL,  ca gest de protest  față de  modul în care conducerea PNL Bihor  a decis  să selecteze candidații eligibili la parlamentare, deputata Lucia Varga nu este decisă să lase armele, deși conducerea centrală caută  să o momească cu perspectiva unei astfel de candidaturi dacă nu va mai face  valuri în partid.  După ce  l-a acuzat pe secretarul general Ilie Bolojan că impune o adevarată dictatură în privinţa listelor cu viitorii senatori şi deputaţi, acum Varga  intenționează să lanseze o nouă ofensivă, deaceastă dată împotriva  întregii conduceri centrale, în frunte cu noul președinte unic, Alina  Gorghiu.

În aceste zile, deputata s-a apucat  să strîngă semnături, atât din partea colegelor deputate, cât și din partea membrelor  din OFL, pentru a da  cât mai multă greutate apelului în scris  pe care vrea să-l pună pe masa  ședinței  BPN de  săptămâna viitoare,  susține surse liberale.  Astfel, Lucia Varga vrea să le reamintească rezoluțiile  adoptate de conducerea PNL  privind asigurarea unei reprezentări de cel puțin 30% pe locurile eligibile  pentru femei și tineri și să le impute modul în care a  fost realizat acest obiectiv.

Vezi şi: Băsescu zguduie lumea politică: Afrodita Kovesi e foarte 'umblată' printre politicieni

Potrivit surselor citate, și alți lideri de filiale, nemulțumiți de  modul în care se fac  parașutări de candidați de la centru, sunt la curent  și de acord cu  acțiunea lui Varga, dar se feresc  să-și arate în mod deschis susținerea pentru demersul pe care îl va face. " Preferă să nu se implice la vedere, de teamă să nu-și piardă locurile de pe liste sau pozițiile de conducere din  filiale. Până la urmă, fiecare e pentru el, nu?", ne-a explicat  un prim-vicepreședinte liberal, starea  din interiorul partidului.

Aplaudată la scenă deschisă de către colegi în ultimul BPN al partidului pentru  acuzațiile aduse  lui Bolojan,  Lucia Varga  vreasăpropună reluarea votului la nivelul    conducerii PNL Bihor, pe motiv că din cei 11 candidați înscriși, numai  cinci  au fost supuși  votului membrilor BPJ de  către Ilie Bolojan. Atât ea, cât și alți cinci colegi au fost  excluși de la procedura de vot.

“Am cerut democrație, meritocrație și libertate de șanse în partid”, a reacţionat Lucia Varga după ședința cu scandal.

„Nu o să poată fi toți actualii parlamentari pe locuri eligibile pe liste. Nu ar mai putea fi vorba despre împrospătarea listelor dacă defilăm cu aceeași parlamentari”, a explicat  Alina Gorghiu după ședința ultimului BPN al partidului.

Vezi și: Un VIDEO cu Alina Gorghiu face senzație pe Internet: NU deschid la hoți!

Conform însă  surselor citate,  Lucia Varga a fost  mai de multă vreme   pusă  pe index de către Bolojan,  cu asentimentul tacit al conducerii centrale. Secretar general și coordonator de campanie la nivel național la ultimele alegeri locale, Bolojan nu i-a uitat afrontul comis de Varga în primăvara acestui an, atunci când deputata a adresat conducerii o scrisoare deschisă, avertizând, așa cum intenționează și acum, că rezoluțiile adoptate de liberali nu sunt respectate, inclusiv celebrele 10 criterii de integritate adoptate cu atâta vâlvă de liberali.  La acea vreme,  șefa OFL urechea liderii partidului pentru că nu se implică în viaţa din teritoriu, iar în filiale este haos. Nicio măsură cerută de la centru nu se respectă, iar din păcate, spunea Varga, cei de la centru nu par interesaţi de ceea ce se întâmplă în ţară.

Rezoluţia celor zece criterii de integritate ,criterii pe care trebuie să le respecte cei care doresc să candideze la alegerile din 2016, Rezoluţia care prevede ca o treime din numărul candidaţilor propuşi la alegerile locale să fie oameni noi, persoane care nu au ocupat funcţii administrative sau politice de prim plan şi Rezolutia privind "Agenda femeilor din România" prin care PNL încurajează și susține ca pe listele sale pentru alegerile locale din iunie 2016, cota de minim 30% femei să fie respectată, au vrut să aducă partidul pe direcţia în care PNL să fie un exmplu pentru toată clasa politică. Iată că aceste decizii, asumate public şi comunicate tuturor ca aparţinând exclusiv PNL, sunt ignorate sau aplicate strict formal”, arăta atunci Lucia Varga, avertizând că PNL va  ajunge să aibă soarta PNŢCD-ului.

Citește și: Traian Băsescu, despre o posibilă ARESTARE a sa: 'Se poate să mă ia'

Se pare  că liderii nu au uitat, dar au ales să interpreteze rezoluțiile partidului în propriul lor stil și după propriile lor calcule.  Validarea listelor pentru parlamentare  va arăta cât și cum au fost respectate deciziile partidului,  același partid care se erija  anul trecut în campionul   unei mai bune  reprezentări în Parlament, prin depunerea  a două proiecte de lege  pentru modificarea legislației referitoare alegerile locale și parlamentare prin introducerea reprezentării de gen la cele două scrutine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.