Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Pambuccian a 'explodat': 'Voturile împotriva României în Schengen vor trebui taxate!'

Facebook
Varujan Pambuccian

Votul dat în Consiliul JAI de Austria şi Olanda împotriva aderării României la Schengen este unul iraţional, a declarat, joi, pentru AGERPRES, liderul Grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian.

"De data aceasta vorbim de voturi absolut iraţionale, deci n-au niciun fel de suport raţional, pornite din motive electorale, adică iraţionale, şi care, după părerea mea, vor trebui - şi aici România trebuie să dovedească că are respect de sine - vor trebui taxate ca atare la orice vot în Uniunea Europeană. La fel de iraţional", a apreciat Varujan Pambuccian, relatează Agerpres.

El a făcut, în context, un apel către toate guvernele de la Bucureşti de acum înainte să taxeze de acum înainte atitudinea Austriei din Consiliul JAI.

"Să încerci să punctezi electoral pe seama unor naţiuni terţe este absolut mizerabil şi iraţional! Şi recomand tuturor guvernelor României, de acum înainte, să taxeze, ori de câte ori este un vot la nivel european care implică Austria, să o taxeze fără milă şi să voteze iraţional, cum a votat şi ea - "împotrivă"!", a transmis liderul parlamentarilor minorităţilor naţionale.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunţat joi, la Bruxelles, că România şi Bulgaria nu au fost admise încă în Spaţiul Schengen. Comisarul a felicitat Croaţia şi pe cetăţenii croaţi pentru aderare şi a declarat că Bulgaria şi România merită, de asemenea, să adere la spaţiul Schengen, dar nu au reuşit să obţină sprijinul unanim necesar pentru a adera la spaţiul de liberă circulaţie a persoanelor şi bunurilor.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.