Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garnitura PNL din Guvern este un semn de 'dispreț' în ochii PSD

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Marcel Ciolacu

Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Vasile Dîncu, afirmă într-un editorial publicat pe digi24.ro că rocada guvernamentală stă „sub zodia disprețului” liberalilor care au ales să trimită în Guvern lideri din eșaloanele inferioare și să păstreze prima linie a partidului pentru pregătirea anului electoral viitor.

- „A venit momentul rotației premierilor. Cu sarcini destul de complicate, partea ultimă a guvernării, înainte de alegeri, moștenește sarcini mai dificile decât începutul de mandat. Nu aceasta este problema cea mai mare, ne așteptam la aceasta. Deranjantă este însă indicația care, se zice în presă, vine din partea Președintelui: în guvernul Ciolacu merge garda a doua, nivelul unu al leadershipului se ocupă de partid”

- „Nu ar trebui să ne intereseze strategia liberalilor, până la urmă, fiecare pasăre pe limba ei piere, dar trebuie făcute câteva observații de interpretare a acestei situații. Înseamnă, în primul rând, o formă de deresponsabilizare, o solidaritate parțială a partidului care a condus timp doi ani și jumătate România, prin 3 premieri și Președintele României și care declară cu mândrie că au adus bunăstare României”

- „Poate există tentația naivă de a crede că, dacă vor sta pe margine liderii PNL, doar PSD ar putea face, singur, decontul guvernării. Nici vorbă, în criză oamenii nu fac distincții prea fine, guvernanții sunt acuzați în bloc. Nici ideea ca ar putea exista un moment oportun înainte de alegeri când liberalii ar putea să se retragă de la guvernare nu cred că este o alternativă viabilă, pentru că atunci PSD ar declanșa alegeri anticipate și nu văd prea bine partidul care se află și la finalul unui deceniu de președinție fără un proiect de societate promis și realizat”.

- „În al doilea rând, a retrage liderii din guvern pentru a se ocupa de partid presupune că partidul este mai important decât România? Nu cred că asta au vrut să transmită partenerii noștri liberali, dar asta se vede. Sau, dacă nu este valabilă această ipoteză, atunci devine importantă alta: este leadershipul compromis ca imagine și competență si trebuie retras în spatele frontului?”

- „Un partid face politica cea mai eficientă și mai dătătoare de imagine în acțiunea politică guvernamentală. Acolo un partid arată ce poate, își profilează liderii și își fortifică legătura cu electoratul. Acolo arată pe cine reprezintă, dar și cum administrează sau cum pune în practică valorile pe care le clamează prin statut sau alte documente de partid. În fine, un asemenea gest pare că este parte a atitudinii de dispreț suveran pe care Președintele României îl arată nu doar față de PSD, dar și pentru profesori sau chiar colaboratori, actuali sau foști”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.