Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul denunță o ”crimă teribilă”

organe



Într-un editorial, jurnalul Vaticanului, Osservatore Romano, a afirmat că traficul le permite 'unui număr suficient de mare de persoane în vârstă şi bogate să îşi salveze viaţa sau să şi-o prelungească în orice caz, prin intermediul exploatării săracilor din alte ţări'.

Editorialista Lucetta Scaraffia, specializată în jurnalul papalităţii în probleme ce ţin de drepturile femeilor, a denunţat de asemenea răspândirea practicii mamelor surogat din ţările sărace, care îşi 'închiriază uterul' în favoarea unor cupluri sterile sau homosexuale.


'Parţial din cauza îmbătrânirii populaţiei şi parţial pentru că grefa de organe este de regulă întâlnit în practica medicală occidentală, cererea de organe este în creştere constantă, în timp ce numărul de donatori, inclusiv din motive de vârstă, scade', a explicat Scaraffia. 'Infractorii transportă un număr crescând de copii singuri, uneori de numai trei sau patru ani. În unele cazuri, chiar familiile sunt cele care îi expediază, încercând să îi scape de războaie şi de traficanţii de droguri; alteori (...) micuţii sunt orfani', a subliniat editorialista, făcând apel la 'scoaterea de sub preş' a acestei 'situaţii grave'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.