DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Vești bune de la Ministerul Sănătății pentru bolnavii de hepatită: Mii de români sunt vizați

digi24.ro
capsule medicamente

Procesul de negociere pentru încheierea contractelor noi cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C, pentru 13.000 de pacienţi, a început, anunţă, vineri, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, scrie Mediafax.

“CNAS anunţă începerea procesului de negociere pentru încheierea de noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C, pentru un număr total de 13.000 pacienţi eligibili. Noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C vizează: 12.100 de pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată); 750 de pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată;100 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă; 50 de pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Sursa citată mai precizează că dacă în etapa actuală de tratament fără interferon a hepatitei cronice virale C, care se încheie la 30 iunie, este disponibil un singur medicament (DCI) pentru fiecare grup de pacienţi, în etapa viitoare de tratament se urmăreşte să fie disponibile două sau trei DCI substituibile pentru fiecare grup de pacienţi, cu excepţia grupului pacienţilor cu fibroză F4 şi ciroză decompensată.

De asemenea, durata tratamentului va fi diferenţiată în funcţie de categoria de pacient şi starea clinică prezentă a acestuia, de la 8 până la 24 de săptămâni, urmând a fi stabilită de medicul curant.

Deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor respective au la dispoziţie cinci zile lucrătoare să îşi exprime disponibilitatea pentru negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat, informează sursa citată.

„Pentru viitoarea etapă contractuală avem din nou o majorare a numărului de pacienţi ce vor putea fi incluşi în tratament şi deja se observă că ne apropiem de momentul în care nu va mai trebui să ţinem cont de stadiul fibrozei în acordarea tratamentului. În condiţiile în care recent am revizuit mecanismele specifice contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, acestea devin un excelent instrument de eficientizare a resurselor bugetare limitate în beneficiul pacienţilor, urmărindu-se astfel reducerea incidenţei hepatitei C în Romania, în concordanţă cu obiectivele prevăzute în programul de guvernare, dar şi cu cele stabilite la nivelul UE şi OMS”. a declarat, preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.