Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești noi despre atentatele din noiembrie, de la Paris: Pe cine au reținut autoritățile

jihad jihadisti islam islamisti

Un marocan arestat în iulie la Bruxelles este în prezent reţinut în Austria, suspectat de legături cu celula jihadistă responsabilă pentru atacurile din 13 noiembrie de la Paris, au declarat luni surse judiciare, relatează AFP.

Suspectul, Abid Tabaouni, este bănuit că ar avea legături cu doi presupuşi membri ai organizaţiei Stat Islamic (SI), algerianul Adel Haddadi şi pakistanezul Mohamad Usman, arestaţi în decembrie 2015 în Austria şi predaţi la sfârşitul lunii iulie justiţiei franceze, ca parte a anchetei privind atentatele din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi.

Citește și: Descoperire ȘOCANTĂ pe aeroportul din Amsterdam

Haddadi şi Usman, puşi sub acuzare şi încarceraţi la sosirea lor în Franţa, au tranzitat insula elenă Leros, amestecându-se printre alţi refugiaţi sirieni, în acelaşi timp cu doi dintre cei trei kamikaze de la Stade de France, doi irakieni neidentificaţi.

Ei au fost arestaţi într-un centru de primire pentru solicitanţii de azil din Salzburg (Austria), pe unde a trecut şi Tabaouni. Anchetatorii încearcă să afle dacă "Haddadi şi Usman l-au aşteptat în acest centru şi au plănuit să continue împreună călătoria către Franţa sau Belgia", a declarat o sursă judiciară.

La rândul său, canalul american CNN a afirmat, pe baza a mii de documente ale anchetei pe care le-a consultat, că Tabaouni a avut legături cu această echipă de patru bărbaţi care au tranzitat Leros şi că ar fi trebuit probabil să comită şi el un atac.

Marocanul a fost arestat în iulie la Bruxelles în baza unui mandat de arestare european emis de Austria după fuga sa din Salzburg, a confirmat justiţia belgiană. El a fost predat justiţiei austriece în luna august, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.