Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești pentru românii care votează în Diaspora: Care va fi programul final al votului

diaspora

UPDATE: BEC sustine, neoficial, ca la ora 21.00 (ora locala) se vor inchide toate sectiile de votare si vor mai putea vota doar cei care la acea ora se afla in incinta sectiilor.

Biroul Electoral nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate precizează într-un comunicat că prelungirea programului de votare nu este de competenţa sa.

'Urmare a informaţiilor vehiculate în mass-media, Biroul Electoral Nr.48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate reaminteşte că, potrivit dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, 'la ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează'', se arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează că potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) 'Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot' iar prelungirea programului de votare nu este de competenţa Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate.

Candidata independentă la alegerile prezidenţiale Monica Macovei a solicitat prelungirea programului în secţiile de votare din străinătate dacă la ora 21,00 încă mai este lume la coadă. 'Toţi cetăţenii români care s-au deplasat până la secţia de vot trebuie să voteze', susţine Macovei într-un comunicat.

Citește și: Se PRELUNGEȘTE programul de votare în Diaspora? Cererea de URGENȚĂ a unui prezidențiabil

Votul din Diaspora ia viteză. Măsură de urgenţă - FOTO & VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.