Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vedetele Antena 3 pierd procesul cu Mălin Bot. Ce despăgubiri ar urma să primească jurnalistul

bani Mircea Badea

Mălin Bot, proces câștigat împotriva vedetelor Antena3. Jurnalistul va primi 6.000 de euro despăgubiri de la vedetele Antena 3 Mircea Badea, Radu Tudor și Mugur Ciuvică, magistrații ajungând la concluzia că cei trei i-au încălcat dreptul la demnitate.

ReporterVirtual.ro a intrat în posesia motivării magistraților în acest caz și prezintă în continuare fragmente relevante din decizia luată la începutul acestui an.

Citește și: Incredibil! Ce pensie alimentară primește Eba de la tatăl copiilor săi

„Modul de desfășurare a emisiunii ‘Punctul de întâlnire’ și reluarea mesajelor principale în grupajele de știri de a doua zi denotă mai mult o polemică între jurnaliști aflați pe poziții adverse, într-un moment critic pentru activitatea radiodifuzorului ANTENA 3 SA, determinat de pronunțarea unei decizii de confiscare a sediului trustului INTACT. Astfel se explică virulența limbajului celor trei pârâți și denotă că pârâții nu au fost de bună-credință în exprimarea judecăților de valoare în calitate de jurnaliști.

Consecințele afirmațiilor pârâților sunt foarte grave, dacă ar fi fost adevărate opiniile atribuite reclamantului, acesta era supus răspunderii penale conform art.5 din OUG nr. 31/2002. De aceea, era necesară prezentarea mai multor puncte de vedere despre semnificația opiniilor atribuite reclamantului, care să sprijine aprecierile făcute de pârâți referitor la teoria nazistă pe care ar fi promovat-o reclamantul, inclusiv exprimarea unui punct de vedere al acestuia din urmă”, arată magistrații.

Citește și: Dezvăluiri incendiare! Cum a reușit Dragnea să controleze un serviciu secret

Tribunalul apreciază că suma de 2000 de euro în sarcina fiecărui pârât este suficientă pentru a restabili echilibrul încălcat între cele două drepturi aflate în concurs: dreptul reclamantului la respectarea demnității și dreptul pârâților la liberă exprimare. Deoarece s-a stabilit obligația solidară a radiodifuzorului Antena 3 cu fiecare dintre pârâții persoane fizice care au transmis în cadrul emisiunilor mesaje injurioase la adresa reclamantului, Tribunalul va obliga fiecare pârât în solidar cu SC Antena 3 SA la plata despăgubirilor”, mai arată judecătorii, care obligă Antena 3 să difuzeze hotărârea din acest caz pe post.

Bot precizase în plângere printre altele că Tudor, Badea și Ciuvică că l-au făcut „nazist”, „că face propagandă nazistă”, că este „o persoană insalubră” și că „desconsideră bătrânii bolnavi”. Despre jurnalist, cei de la Antena 3 au mai spus că derulează „campanii mizerabile de intoxicare, clone ale KGB”, că este „uman și profesional de orientare oribil” și că face dobadă de „intoleranță bolnavă”.

Citește și: Sorin Grindeanu, lovitură de proporții pentru Daddy Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.