Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vehiculul cargo Tianzhou-3 s-a cuplat la Staţia spaţială chineză pentru aprovizionare

aviationweek.com
capsula cygnus ISS statia spatiala internationala

Vehiculul spaţial cargo Tianzhou-3, pe care China l-a lansat luni, s-a cuplat cu succes la modulul central al Staţiei spaţiale la care ţara asiatică face ultimele pregătiri pentru a putea deveni operaţională de anul viitor, relatează marţi EFE, potrivit Agerpres.

Agenţia Spaţială Chineză pentru Zboruri cu Echipaj Uman (CMSA) a informat că vehiculul Tianzhou-3 a încheiat operaţiunile de cuplare luni la 22:08 ora Beijingului.

Vehiculul spaţial cargo Tianzhou- 3 a fost lansat luni cu o rachetă propulsoare din gama Long March 7 de la baza de lansare Wenchang, situată pe insula Hainan, în sudul Chinei.

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul...

Staţia spaţială chineză Tiangong ("Palat Celest''), aflată în construcţie, este alcătuită în prezent doar din modulul Tianhe (''Armonie celestă'') şi urmează să fie finalizată până în 2022.

Tianzhou-3 transportă aproape 6 tone de alimente şi echipamente pentru astronauţi şi combustibil, printre altele. Potrivit Xinhua, vehiculul poate transporta alimente şi lichide suficiente pentru ca cei trei "taikoastronauţi" (în chineză) să rămână pe staţia spaţială timp de şase luni.

Toate aceste pregătiri se realizează în perspectiva lansării capsulei Shenzhou-13, la bordul căreia vor călători astronauţii care vor rămâne pe staţia spaţială chineză timp de jumătate de an.

Vineri, prima misiune cu echipaj de pe avanpostul spaţial chinez a revenit pe Terra la finalul unei misiuni de trei luni. Se preconizează că noua misiune cu echipaj uman se va întoarce în spaţiu în octombrie pentru a finaliza lucrările de construcţie.

Dacă Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va fi dezafectată în următorii ani, aşa cum este preconizat, China va rămâne singura ţară care va opera un avanpost permanent în spaţiu.

Astronauţilor chinezi nu li s-a permis să ia parte la misiunile de pe ISS la insistenţa Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.