Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vehiculul robotizat chinez de pe Marte ÅŸi-a suspendat temporar activitatea de explorare

news.cgtn.com
marte univers spatiu terra planeta

Vehiculul robotizat chinez aflat pe Marte şi sonda orbitală care îl însoţeşte şi-au suspendat activităţile de explorare începând de la jumătatea lunii septembrie, pe parcursul unui fenomen care afectează comunicaţiile dintre acestea şi Pământ, a anunţat marţi Administraţia Naţională Spaţială din China (CNSA), informează agenţia Xinhua.

Fenomenul constă în deplasarea planetelor Marte şi Pământ în dreptul ambelor părţi ale Soarelui, cele trei fiind aproape perfect aliniate. În această perioadă, radiaţia solară electromagnetică se intensifică şi perturbă comunicaţiile dintre sonde şi Pământ.

Această perioadă urmează să se încheie la jumătatea lunii octombrie, iar comunicaţiile celor două sonde cu Pământul vor fi reluate şi vor putea fi continuate activităţile de explorare ştiinţifică pe "Planeta roşie", a indicat CNSA.

Misiunea Tianwen-1 a Chinei, care include o sondă orbitală (care a rămas pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong, a fost lansată pe 23 iulie 2020. Roverul Zhurong a coborât de pe platforma sa de asolizare pe suprafaţa marţiană pe 22 mai, potrivit Agerpres.ro.

Roverul Zhurong parcursese la începutul lunii august în total peste 800 de metri pe suprafaţa ''Planetei roşii''.

Misiunea roverului Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) este de a studia suprafaţa planetei Marte şi atmosfera acesteia şi de a căuta urme de viaţă din trecutul planetei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.