Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Puterea cheamă la manifestaţii în replică la acţiunile opoziţiei

teleSUR
Maduro

Partidul la putere în Venezuela, PSUV, a lansat marţi un apel la noi manifestaţii, pe 27 aprilie şi 1 Mai, pentru a contracara apelurile la mobilizare lansate de opozantul Juan Guaido care doreşte să menţină presiunea asupra guvernului condus de Nicolas Maduro, transmite AFP preluat de agerpres.

"Dorim să îi chemăm pe partizanii noştri la două mari mobilizări", a anunţat liderul Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV), Hector Rodriguez.

El i-a îndemnat pe partizanii puterii să se adune pentru o primă manifestaţie la 27 aprilie, cu ocazia ieşirii Venezuelei din Organizaţia Statelor Americane (OSA), al cărei sediu este la Washington.

Guvernul de la Caracas a anunţat în urmă cu doi ani că intenţionează să se retragă din această organizaţie pe care o acuză că ia parte la o campanie de destabilizare orchestrată de opoziţie şi Statele Unite.

"Chemăm tot poporul chavist la mobilizare pentru a sărbători ieşirea definitivă din acest spaţiu de dominare şi subordonare la interesele americane", a declarat Hector Rodriguez.

Consiliul permanent al OSA l-a recunoscut, la 9 aprilie, pe reprezentantul opozantului venezuelan Juan Guaido ca ambasador al ţării sale în cadrul acestei instanţe regionale până la organizarea de noi alegeri în Venezuela.

Pe de altă parte, "vom din pe stradă ca de fiecare dată de 1 Mai", a adăugat responsabilul socialist. În fiecare an, guvernul, care pretinde a fi moştenitorul politicii fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013), organizează mari defilări cu ocazia Zilei Muncii.

Juan Guaido, şeful parlamentului şi preşedinte interimar autoproclamat, recunoscut ca atare de peste 50 de ţări, a lansat vineri apeluri la manifestaţii în cele două date.

Pentru 27 aprilie, el a îndemnat la adunări pentru "depunerea jurământului" ale comitetelor de mobilizare populară, alcătuite din susţinătorii săi, iar pentru 1 Mai ''la cea mai mare manifestaţie din istoria'' ţării pentru "a cere să înceteze definitiv uzurparea'' puterii de către Nicolas Maduro, a cărui realegere pentru al doilea mandat este considerată frauduloasă de opoziţie.

De fiecare dată când opoziţia anunţă manifestaţii, puterea preşedintelui Nicolas Maduro a luat obiceiul de a răspunde sistematic prin apeluri la mobilizarea partizanilor săi în aceleaşi zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.