Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună pentru investitori: Preţul acţiunilor Fondului Proprietatea au atins un nivel istoric

Fondul Proprietatea

Franklin Templeton Investment Management, administrator de invesţii al Fondului Proprietatea, a anunţat, duminică, că acţiunile fondului au atins joi, 30 mai, un nou record, de 1,0150 lei, cu 15% peste valoarea de 0,8830 lei pe acţiune înregistrată la sfârşitul anului trecut.

Preţul este şi cu 138% mai mult faţă de 0,4270 lei, preţul de închidere per acţiune la finele lui 2011, anul în care Fondul a fost listat pe Bursa de Valori Bucureşti.

”Preţul de 1 leu este valoarea nominală stabilită de statul român pentru despăgubirea cetăţenilor români care nu au putut fi compensaţi în natură cu proprietăţile pierdute în timpul regimului comunist, înainte de listarea Fondului pe Bursa de la Bucureşti. Suntem extrem de încântaţi să vedem că toţi aceşti ani de muncă şi dedicare pentru a crea valoare acţionarilor noştri se reflectă în preţul din piaţă al acţiunilor Fondului. De asemenea, din septembrie 2010, când Franklin Templeton şi-a început mandatul şi până în prezent, am distribuit 1,1696 lei/acţiune sub formă de dividende şi returnări de capital, inclusiv dividendele care urmează să fie plătite la începutul lunii iulie”, a spus Johan Meyer, directorul general al Franklin Templeton Investments Limited şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Citește și: IT-iștii îi răspund lui Orban! ‘Mesajele politicienilor pot crea instabilitate într-un domeniu deja ‘afectat puternic de modificările fiscale’ ‘

De când administratorul a preluat conducerea Fondului Proprietatea, preţul acţiunii a urmat un trend ascendent în mod constant, având un randament total de peste 165% de când Fondul a fost listat pe Bursa de Valori Bucureşti, în ianuarie 2011. Totodată, randamentul total al VAN/acţiune este de 84%, raportat la decembrie 2010, potrivit companiei.

Citește și: Ludovic Orban primește critici! ‘Imensă prostie cu efect economic net negativ’

”Discountul între preţul acţiunii fondului şi VAN/acţiune a scăzut de la o medie aproximativă de 55,7% în 2011, la un nivel mediu de 35,3% de la începutul acestui an, şi a atins un nivel minim record de 20,08% în aprilie 2015”, se arată în comunicat.

În plus, pe parcursul ultimilor opt ani, fondul a distribuit acţionarilor un total de 11,95 miliarde lei (3,27 miliarde lei). Prin urmare, fondul a distribuit acţionarilor 1,1696 lei/acţiune, echivalentul a aproximativ 6,32 miliarde lei, doar sub formă de dividende şi returnări de capital, potrivit companiei.

Citește și: Ion Cristoiu face un top al politicienilor! ‘Ponta accepta să se întoarcă la PSD sau chiar să devină preşedintele Camerei cu ajutorul PSD devenea el monstrul’ .

”În plus, fondul a răscumpărat peste 45,7% dintre acţiunile sale iniţiale, echivalentul a 6,29 miliarde de acţiuni prin intermediul a 10 programe de răscumpărare regulate, precum şi 5 oferte, cu o valoare totală de 5,63 miliarde lei”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.