Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proasta de la Isarescu. Ieftinirea creditelor, OPRITA

isarescu

Creditele in lei s-au ieftinit in ultima perioada, situatie care a dus si la o crestere a numarului acestora. Tendinţa nu va continua insa, pentru că Banca Naţională a decis că scăderea dobânzii de referinţă, până la minimul istoric de 1,75 la sută pe an e suficientă.

Drept urmare, băncile nu vor fi încurajate să ieftinească prea mult împrumuturile în moneda naţională. Totusi nu vor avea nici motive să majoreze ratele celor care au luat deja un credit în lei, pentru că indicele ROBOR e tot la un minim istoric.

Citeste si: Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al lui Isărescu pentru 2016: Ce se va întâmpla cu leul

Dobânzile mici din ultimul an i-au încurajat pe români sa ia tot mai multe credite în lei. Împrumuturile în moneda naţională au crescut cu aproape 20 la sută la finalului anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Această evoluţie e atent urmărită de şeful Băncii Centrale, informeaza Digi24.ro.

Citeste si: Ion Țiriac a dat în judecată statul român: Ce l-a enervat pe miliardar

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „O buna parte a creşterii creditului in lei vine din programul Prima Casă, deocamdată nu am tras acest semnal de alarmă că ritmul de creştere a creditului în lei a atins o cotă de risc, orice criză vine după o perioadă de succes şi să nu ne îmbătăm când vedem ceva care arată foarte bine, să ciulim urechile că poate să fie sâmburele unei viitoare crize”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.