Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru Florin Cîțu! Guvernul său va avea un an dificil: este estimată o creștere economică de doar 4,3 % în 2021

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîțu

Guvernul speră la o creştere economică de 4,3% în 2021, o revizuire în jos faţă de prognoza anterioară, când estima o creștere de 4,5%. Inflaţia va ajunge la finalul anului la 2,5%, iar cursul de schimb leu/euro va fi de 4,89 în medie în 2021, arată Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, informează Mediafax.

Pe baza acestor prognoze guvernul îşi construieşte bugetul pe 2021.

Scăderea economică a fost în 2021 de 4,4%, potrivit noilor estimări ale Prognozei. Iniţial, în documentul pe baza căruia a fost realizată rectificarea bugetară, estimarea era de 4,2% scădere economică în 2020.

Industria ar urma să contribuie pozitiv la creşterea economică şi să crească ca valoare adăugată brută cu 5,7%, în vreme ce agricultura ar creşte cu aproape 15% ca VAB în 2021, după o scădere de aproape 22% în 2020.

Construcţiile ar urma să crească şi să aducă 0,4 pp din creşterea economică de 4,3% din 2021, industria 1,2 pp, agricultura 0,5 pp, iar serviciile ar aduce un aport pozitiv de 1,8% creşterii economice.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.