Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vesti proaste pentru 'mafia' imobiliara. ANRP a inceput executarea silita a retrocedarilor ilegale

anrp

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început executarea silita a celor care au fost despagubiti ilegal in contul unor proprietati care nu au putut fi retrocedate in natura.

10 milioane de euro are de recuperat in acest moment ANRP in urma retrocedarilor ilegale dovedite in instanta.

"Avem de recuperat 10 milioane de euro, ce reprezintă suma pentru care am fost executaţi ilegal (de către proprietari deposedaţi în perioada comunistă n.red) şi pentru care am obţinut de la instanţă dreptul de a trece la recuperări. Vom cere începerea executării silite şi avem deja un prim caz. Urmărim o băbuţă, care nu are de unde să ne dea banii, nu are terenuri, nu are nimic. Vrea să ne dea bani din pensie, timp de 40 de ani", a declarat pentru ECONOMICA.NET George Băeşu, preşedintele ANRP.

Seful ANRP sustine ca cei care au inselat institutia au fost ajutati de executori judecatoresti, unii au obtinut mai multe despagubiri in baza unor retrocedari ilegale, altii au primit despagubiri supraevaluate - cum este cazul prezentat de procurorii DNA in dosarul Alinei Bica - iar altii au luat bani fără a avea acte care să dovedească că sunt într-adevăr foşti proprietari.

"Avem oameni care şi-au luat banii de două ori în 2014 şi asta doar datorită executorilor judecătoreşti. Avem oameni care şi-au încasat banii în două dosare de executare cu 2 judecători executori diferiţi. Avem oameni care au pierdut în instanţă, care au renunţat la executarea silită (a ANRP n.red), iar executorul a folosit banii aceia pentru a rezolva un alt dosar de executare (al aceleiaşi persoane n.red). Nouă nu ne-a zis nici executorul şi nici partea care a luat banii şi am ajuns ca, atunci când am avut bani, să îl mai plătim o dată. Iar acum trebuie să recuperăm banii", explică Băeşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.