Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Turciei critică dansatoarele la bară

dans



Arinc, unul dintre membrii fondatori ai Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP - conservator), aflat la putere, a criticat miercuri dansul la bară considerându-l reprezentativ pentru declinul moral al Turciei.

'Sunt unele femei care pleacă în vacanţe fără soţii lor şi altele care nu se pot abţine să nu danseze la bară. Fiecare trăieşte aşa cum vrea. Voi nu-mi provocaţi mânie, ci doar milă', a susţinut el, miercuri, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Reflecţiile lui Bulent Arinc despre dimensiunea morală a femeilor care practică dansul la bară au fost provocate, se pare, de o fotografie postată pe Instagram de soţia fotbalistului turc Caner Erkin (Fenerbahce) în care femeia apare în timp ce executa un dans la bară. Fotografie este însoţită de mesajul: 'cum văd o bară, simt că nu mă pot abţine'.

Aceste critici au fost lansate de omul politic conservator la doar o zi după ce o altă gafă a atras comentariile ironice ale internauţilor. 'O femeie trebuie să aibă o anumită ţinută morală şi să nu râdă tare în public', susţinea el marţi.

'Bărbatul trebuie să fie moral, dar şi femeia trebuie să ştie ce este decent şi ce nu este. Nu trebuie să râdă tare în faţa tuturor, ci trebuie să rămână decentă în fiecare clipă', declara el. 

'Nu ne mai daţi lecţii de morală! Mai degrabă daţi socoteală pentru banii pe care i-aţi furat', l-a sancţionat un internaut pe Twitter, referindu-se la suspiciunile de corupţie care îl vizează din luna decembrie pe premierul Recep Tayyip Erdogan şi anturajul său politic.

De asemenea, sute de femei din Turcia au postat miercuri pe reţeaua de socializare Twitter fotografii în care râd, în semn de protest faţă de afirmaţiile vicepremierului Bulent Arinc. 

Melda Onur, deputată din partea principalei formaţiuni de opoziţie CHP, a subliniat pe Twitter că remarcile lui Arinc prezintă râsul drept un gest dezonorant şi le expun pe femei la violenţă.

O organizaţie a femeilor şi-a anunţat chiar intenţia de a depune o plângere penală împotriva vicepremierului.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.