Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Comisiei de Apărare: `Parlamentul are datoria morală de a adopta o declarație în favoarea respectării drepturilor omului în Belarus`

proteste Belarus

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, liberalul Ovidiu Raețchi, este de părere că Parlamentul trebuie să adopte o declarație în favoarea respectării drepturilor omului în Belarus, după evenimentele de la Minsk din ultimele zile:

Vezi și: Gabriela Firea, atac la consilierii PNL și USR: Dacă rudele lor ar fi în spital ar accepta să fie salvați cu plasmă?

“Cred ca Parlamentul României are datoria morală de a adopta o declarație în favoarea respectării drepturilor omului în Belarus.

Ce a început ca o contestare a rezultatului alegerilor prezidențiale și a modului în care acestea au fost organizate se transformă, pentru cetățenii bieloruși, într-o luptă inegală pentru libertate. De o parte ei, protestând pașnic, de cealaltă parte forțele armate folosite de Alexandr Lukașeno pentru protejarea regimului său, considerat la unison ca autoritar.

Mii de protestatari atacați - după toate dovezile existente - inclusiv cu muniție de război, peste 6 000 de prizonieri, oameni luați cu forța de pe stradă, bătuți și aruncați în spatele gratiilor sau, și mai rău, uciși pentru că își exercită un drept fundamental, acela al liberei exprimări, și pentru că încearcă să protejeze angajamentele pe care însuși Lukașenko și le-a asumat față de UE și față de propriii cetățeni.

Este imposibil să privim cu indiferență evenimentele de la Minsk și, pentru un popor care a cunoscut Revoluția din 1989, rușinos să păstram tăcerea în fața curajului cetățenilor bieloruși care, zilele acestea, au nevoie de tot sprijinul statelor democratice, inclusiv simbolic, prin recunoașterea legitimității solicitărilor lor.

Ca reprezentanți ai cetățenilor români care știu foarte bine ce înseamnă câștigarea libertății și protejarea statului de drept în stradă, putem adopta la nivel parlamentar o declarație de sprijin în favoarea respectării drepturilor omului de regimul de la Minsk.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului este exercitată de domnii Ciolacu și Cazanciuc, deci de PSD - care ar putea demonstra măcar acum, chiar și pentru cetățenii altui stat, acceptând această propunere, că valorile democratice trebuie promovate mai presus de orice”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.