Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul Cristian Ganea aduce modelul suedez în Ploiești/ FOTO

stiripesurse.ro
Cristian Ganea

Viceprimarul Cristian Ganea se află în Suedia, unde participă împreună cu alți colegi de la Primăria Ploiești la conferința CIVITAS Europa de anul acesta, Mobility for U and Me, dedicată transportului urban verde. Suedia este una din țările cele mai avansate în implementarea politicilor vizând reducerea emisiilor poluante, iar orașul Umea, unde se desfășoară conferința, este în topul suedez al orașelor verzi - a înlocuit autobuzele clasice cu cele electrice, a creat un sistem de închiriere de biciclete electrice tip cargo (cu o capacitate de transport mare) și a construit, firește, piste speciale de biciclete.

Inspirat de realizările orașului aflat în avangarda politicilor eco-friendly, viceprimarul Cristian Ganea e declarat că dorește să implementeze în Ploiești „modelul suedez în ceea ce privește dezvoltarea mobilității urbane durabile”, cu atât mai mult cu cât reducerea poluării în oraș s-a aflat pe lista obiectivelor cu care a câștigat voturile concitadinlor săi. „Așa cum le-am promis ploieștenilor încă din campania electorală, un obiectiv important pentru mine este reducerea poluării în municipiul Ploiești. Acest lucru se poate realiza prin implementarea unui sistem de transport public nepoluant, dar și prin încurajarea mersului pe bicicletă...  Sper ca în perioada următoare să reușim să aducem în Ploiești autobuze electrice, să dezvoltăm terminale moderne pentru aceste mijloace de transport nepoluante și să le oferim proprietarilor de biciclete facilități precum cele din Suedia. Și aici mă refer la stații moderne și sigure de parcare a bicicletelor, spații amenajate pentru service și curățat mijloacele de transport pe două roți”, a declarat viceprimarul.

În Europa Nordică în special, modelul de dezvoltare urban al anilor postbelici, cu autostrăzi care străpung orașul și parcări supradimensionate, a fost abandonat; s-a descoperit că niciun tip de infrastructură nu rezolvă problema traficului. Oricât de ingenioasă și costisitoare, orice nouă investiție în infrastructură aglomerează orașul în loc să-l decongestioneze, încât poluarea crește, iar calitatea vieții scade. Prin urmare, politicile de urbanism s-au schimbat cu 180 de grade - în loc să încurajeze traficul, acestea l-au descurajat, favorizând în schimb modalitățile alternative de transport, respectiv transportul public și cel pe bicicletă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.