Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciorbea intră pe fir în plin SCANDAL care a revoltat România: S-a sesizat în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ la Maternitatea Giulești

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciorbea

Avocatul Poporului anunță, vineri, că s-a sesizat din oficiu în legătură cu existența unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu” („Maternitatea Giulești”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-născuți.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu existența unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu” („Maternitatea Giulești”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-născuți. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății. (...) Potrivit celor relatate în presă, un număr de 20 de nou născuți care au fost aduși pe lume la Maternitatea „Panait Sârbu" se află internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", 15 dintre aceştia fiind diagnosticați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, pentru ceilalți probele aflându-se în lucru. Mai mult decât atât, după data de 6 noiembrie 2018, un număr de 9 asistente şi 2 medici din cadrul unității sanitare au fost depistaţi cu stafilococ auriu (purtători sănătoşi), astfel cum a relatat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Prof. Dr. Panait Sârbu”", se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului, remis vineri MEDIAFAX.

Reprezentanţii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) au anunțat că Primăria Capitalei caută spaţii pentru relocarea Maternităţii Giuleşti şi altor spitale, precizând că a fost luată în calcul și versiunea de a construi unităţile spitaliceşti.

Citește și: EXCLUSIV Sesizarea trimisă de Dăncilă la CCR în criza remanierii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.