Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu, PES activists România: 'Criticile adresate Uniunii Europene în România sunt susținute de interese străine anti-românești'

MAE
Victor Negrescu

PES activists România a organizat sâmbătă, 9 februarie 2019, la București, în contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, conferința internațională „Acționează pentru Europa!“ la care au participat peste 500 de militanți PES din toată țara.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

„Criticile adresate Uniunii Europene în România sunt susținute de interese străine anti-românești. Nu trebuie să cădem în această plasă întinsă de cei care își doresc o Românie izolată. De aceea activiștii PES au decis să lanseze un apel pentru o acțiune activă pentru Europa. O Românie puternică în interiorul Uniunii Europene este mai sigură pe sine, mai independentă, este cu adevărat capabilă să își folosească cu adevărat potențialul. Apartenența la UE înseamnă 30 de miliarde de euro intrate în plus în bugetul României, 1 miliard de euro pe an în subvenții pentru agricultori sau 7000 de beneficiari anual de burse ERASMUS. Este timpul ca pro-europenii din România să combată cu mult curaj creșterea populismului și discursul anti-european. A fi un bun român înseamnă a fi pro-european. Un pro-european va milita mereu pentru ca vocea tuturor să fie auzită la Bruxelles. Cei care se joacă astăzi cu atacurile la Uniunea Europeană nu vor binele României și riscă să ne sacrifice viitorul. Populismul conduce mereu la izolare. Ne aflăm în situația dramatică de astăzi pentru că Europa a fost condusă în ultimii ani de o dreaptă populistă, demagogică, care a frânat UE criticând în același timp lucrurile pentru care este de fapt responsabilă. Alegerile din mai trebuie să aducă în fruntea UE persoane care să militeze pentru o Europă unită, democratică, transparentă și echitabilă.“, a declarat Victor Negrescu, PES activists România.

Evenimentul cu caracter civic a reunit exponenți ai mediului asociativ și reprezentanți ai mass-media, precum reprezentantul PES activists România, Victor Negrescu, profesorul universitar Cristian Pîrvulescu, jurnalistul Dan Cărbunaru, președintele Consiliul Tineretului din România, Mihai Dragoș, dar și invitați din Ungaria, Belgia și reprezentanți ai Partidului Socialiștilor Europeni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.