Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie mare pentru Donald Trump în justiție: a blocat o lege care obligă candidații la prezidențiale să-și publice declarațiile fiscale

judecator justitie

Un judecător federal din California a decis joi suspendarea temporară a aplicării unei legi adoptate de acest stat din sud-vestul SUA care îl viza pe preşedintele Donald Trump şi care îi obliga pe toţi candidaţii la nominalizare în cursa pentru preşedinţie să-şi facă publice declaraţiile fiscale, relatează Los Angeles Times, preluat de Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

Citește și: Emil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică .

Legea promulgată în iulie de guvernatorul democrat al Californiei, Gavin Newsom, a fost atacată în justiţie atât de avocaţii lui Trump, cât şi de Partidul Republican şi de asociaţia conservatoare de avocatură Judicial Watch din Washington, din partea a patru alegători înregistraţi în California - doi republicani, un democrat şi un independent.

Măsura le cere practic candidaţilor la preşedinţie să facă publice declaraţiile fiscale pe cinci ani pentru a putea apărea pe buletinele de vot în alegerile primare din California, statul cel mai populat din SUA.

Judecătorul Morrison England a explicat că toţi candidaţii, inclusiv Trump, ar putea suferi "daune ireparabile" dacă legea s-ar aplica în timp ce procese sunt în curs şi, mai mult, o astfel de măsură adoptată la nivel de stat ar fi contrară eticii guvernamentale federale.

Avocaţii lui Trump acuză la rândul lor că legea din California încalcă legea fundamentală prin instituirea de noi reguli privind cine poate candida la preşedinţie.

Donald Trump a refuzat să-şi facă publică declaraţia de venituri în campania din 2016, aşa cum fac de obicei candidaţii la preşedinţie. În iulie a.c., Comisia fiscală a Camerei reprezentanţilor, controlată de democraţi, a dat în judecată Ministerul Justiţiei pentru a-l obliga să facă public dosarul fiscal al lui Trump, iar în aceeaşi lună guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a adoptat un amendament legislativ care cere Departamentului pentru impozite al statului să dea curs tuturor solicitărilor de situaţii fiscale venite din partea comisiilor Congresului.

Trump a lansat o acţiune în justiţie şi împotriva legii din New York, iar ministrul de finanţe Steve Mnuchin a refuzat să predea Comisiei fiscale a Camerei situaţia fiscală a lui Trump, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.